Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


100 milyon dolarlık yatırım yapacaklar

Tat Gıda ve Polonyalı Maspex’in ortak girişimi Tedi İçecek, Tedi markasıyla Türkiye’nin ilk çocuk meyve suyunu piyasaya sundu. Tat Gıda Sanayi Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, Polonyalı ortağı Maspex’le 5 yıl içinde 100 milyon TL’lik yatırım planladıklarını açıkladı. Kesimer, Tedi markasıyla 5 yıl içinde % 10 pazar payını hedeflediklerini de belirtti.

Türkiye’nin köklü gıda şirketlerinden Tat Gıda Sanayi ile Orta ve Doğu Avrupa’nın lider meyve suyu üreticisi Maspex Wadowice Group’un eşit ortaklıkla kurdukları Tedi İçecek, Türkiye’nin ilk çocuk meyve suyunu pazara sundu.
Tedi İçecek’in plan ve hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısı, Tat Gıda Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer ile Maspex Wadowice Group CEO'su Krzysztof Pawi?ski’nin katılımıyla 12 Şubat 2014 Çarşamba günü, İstanbul’da düzenlendi.

HEDEF YÜZDE 10
 
Toplantıda konuşan Tat Gıda Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, Tat Gıda olarak önemli bir işbirliğine imza attıklarını söyleyerek, “Bu işbirliği çocuklara ve gençlere sağlıklı ürünler sunma stratejimiz adına çok önemli bir adım” dedi. Pazarda hem var olan markalarıyla hem de yeni ürün ve markalarla büyümeyi hedeflediklerini belirten Kesimer, şöyle devam etti: “Türkiye nüfusunun çeyreğini çocuk ve gençler oluşturuyor. Bu gruba sağlıklı ürünler sunmak temel stratejimiz. Bu doğrultuda Orta ve Doğu Avrupa’nın lider meyve suyu üreticisi Maspex Wadowice Group ile ortaklık kurduk. Maspex’in çocuklara yönelik pazardaki üretim ve pazarlama tecrübesini Tat’ın Türkiye pazarındaki engin bilgisi ve dağıtım gücüyle birleştirdiğimizde mükemmel bir sinerji ortaya çıkıyor. Tedi İçecek’in Türkiye’nin ilk çocuk meyve suyu markasını piyasaya sunmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.’’

Arzu Aslan Kesimer, Tedi’yi uzun bir araştırma döneminin ardından pazara sunduklarını ve tüketicilerden aldıkları ilk tepkilerin de doğru bir yatırım yaptıklarını kanıtladığını ifade etti. Türkiye’deki meyve suyu pazarının 500 milyon litrenin üzerinde olduğunu kaydeden Kesimer, Tedi markasıyla beş yıl içinde %10 pazar payı hedeflediklerini söyledi. Kesimer, “Bu oran yaklaşık olarak 150 milyon TL’lik bir ciroyu ifade ediyor” dedi. Arzu Aslan Kesimer, Maspex ile Tedi İçecek için önümüzdeki 5 yıl içinde toplam 100 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını da sözlerine ekledi.

'BOL VİTAMİNLİ BİR ÜRÜN'
 
Arzu Aslan Kesimer, 3-9 yaş arasındaki çocuklara yönelik üretilen Tedi meyve sularının tamamının havuç içerdiğini, buna ilaveten Türkiye’deki tüketicilerin tercih ettikleri meyvelerin karışımlarının da yer aldığını belirtti. Tedi’nin 5 farklı çeşidinin cam şişe ve karton ambalajlarla piyasaya sunulduğunu açıklayan Kesimer, ürünlerin hazırlık aşamasında 1500 anne ve 500 çocukla görüştüklerini, 5 ürün çeşidi için 50’den fazla tarif denediklerini anlattı. Bu ürünlerde renk verici ve koruyucu maddelerin olmadığının altını çizen Kesimer, ‘‘Diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de hem çocukların hem de anne babaların, A ve C vitaminiyle dolu bu içeceği seveceğine inanıyoruz’’ dedi.

'İLK ÜLKE TÜRKİYE'
 
Türkiye pazarına Tat Gıda gibi büyük bir şirketle adım atmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Maspex Wadowice Grubu CEO'su Krzysztof Pawi?ski ise ürünlerinin, pazar lideri oldukları Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’nın da dahil olduğu 50 ülkede satıldığını söyledi. Pawi?ski, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
‘‘2013 yılında konsolide satışlarımız 1 milyar dolara ulaştı. ABD, Kanada, Avustralya İngiltere, Almanya, İsveç, Hollanda, Rusya ve Danimarka’nın da aralarında olduğu ülkelere satışlarımız toplam ciromuzun yaklaşık %34’ünü oluşturuyor. Şu anda Maspex Wadowice Grubu, 11’i Polonya’da, 11’i ise yurtdışında faaliyet gösteren toplam 22 şirketten oluşmaktadır. Yurtdışındaki ortaklıklarımızda çoğunluk hissesi daima bize aittir. Bu konuda tek istisna ise Türkiye’deki girişimimiz oldu. Maspex’in eşit hisseyle ortaklık kurduğu ilk girişim, Tat Gıda ile Türkiye’de gerçekleşmiş oldu.’’
 
'CAZİP BİR PAZAR'
 
Türkiye’nin 76 milyonu aşkın nüfusu, yüksek doğum oranı ve dinamik ekonomisiyle gıda şirketleri açısından çok cazip bir pazar olduğunun altını çizen Pawi?ski, ‘‘Polonya’da 39 milyonluk bir nüfus var ve yılda kişi başına meyve suyu tüketimi 27 litre. Bugün Türkiye’de kişi başına 7 litre olan meyve suyu tüketimi meyve suyu, nektar ve meyveli içecekler pazarının hâlâ yeterli seviyeye ulaşmadığı gösteriyor. Dolayısıyla daha gidilecek çok yol var ve biz de Tedi İçecek’in pazardaki bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, başarılı bir grafik çizeceğine inanıyoruz’’ diye konuştu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tat Gıda, Polonyalı Maspex, gıda, meyve suyu, Tedi İçecek, 100 milyon dolarlık yatırım
Link: 100 milyon dolarlık yatırım yapacaklar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız