Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Türk şekerleme sektörü Rusya’ya çıkarma yaptı

Türk şekerleme sektörü, 10-14 Şubat tarihlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Prodexpo 2014 Fuarı’na çıkarma yaptı. 12 Türk firması, ürünlerini dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan Prodexpo’da dünyaya sergiledi.

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Şekerli Mamüller Tanıtım Grubu Başkanı Zekeriya Mete, Rusya’nın Türk şekerleme sektörü açısından kritik öneme sahip olduğu söyledi.

Mete, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Prodexpo 2014 Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarı’nın da milli katılım organizasyonunu 12 Türk firmasının katılımı ile gerçekleştirdik. 2013 yılında, 47.285 m2'lik net sergi alanında, 63 farklı ülkeden 2 bin 309 katılımcının yer aldığı söz konusu fuarı, 53 bin 833 kişi ziyaret etti. Prodexpo, Rusya ve Doğu Avrupa'nın en büyük fuar organizasyonlarından biri olmakla beraber, Moskova Hükümeti ile Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası himayesinde, Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı desteği ile gerçekleştiriliyor. Rusya pazarı sektörümüz açısından özel bir yere sahip olması nedeniyle bu tür önemli faaliyetlerin içinde yer almaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.”

RUSYA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PAZAR
 
Rusya pazarının hacim bakımından dünyanın en büyük pazarlarından biri konumunda olduğu vurgulayan Zekeriya Mete, “Önümüzdeki yıllarda pazarda çikolatalı mamuller tüketiminin, pazarın giderek artan bir şekilde doyuma ulaşması nedeniyle biraz daha yavaş büyümesi bekleniyor. Bununla birlikte, gelir seviyesi yükseldikçe yüksek kaliteli çikolatalı mamullere yönelimin devam edeceği öngörüyoruz. Türk şekerleme ve şekerli mamuller sektörü açısından Rusya’nın özel bir yeri bulunuyor. 1990’lı yıllardan itibaren başta Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri olmak üzere eski Sovyet Cumhuriyetlerine sektörümüz ürün grubunda meydana gelen ihracat artışı paralelinde, talebi karşılamak için üretimde ani yükselişler oldu, sektörde pek çok yeni yatırımların gerçekleştiği görüldü. Bu nedenle, sektörün şekillenmesi ve bugünkü halini alması açısından Rusya’nın önemi büyük” şeklinde konuştu.

6.6 MİLYAR DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ
 
Zekeriya Mete’nin verdiği bilgiye göre Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektörü 2013 yılında yaklaşık 6.6 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektörü içinde önemli bir yeri olan şekerli mamuller sektörünün ihracatı ise 2.5 milyar dolar civarında gerçekleşti.

Mete, Rusya pazarına ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Temel pazarlama yöntemleri Rusya’da yeni yeni yaygınlaşmakta ve alışverişlerde tüketiciler genellikle nakit ödeme şeklini tercih etmekte. Pazarın potansiyeli ve özellikleri ihracatçılarımız tarafından iyi okunmalı, Rusya’nın değişik etnik gruplardan oluşan bir nüfusu barındıran ve çok geniş bir ülke olduğu dikkate alınmalı, tüketici zevk ve tercihlerinde de bu durum göz ardı edilmemelidir. Sektörümüzün büyüyen ve gelişen bir pazar olması, inovativ çalışmalara müsait olması, ülkemizin coğrafi olarak Rusya’ya yakın olması, sektörümüzün çok sayıda firmayı barındırması sektörümüzdeki söz konusu pazarda sahip olduğu avantajlar olarak değerlendirilebilir.”
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türk şekerleme sektörü, Rusya’ya çıkarma yaptı, fuar, şekerleme, Rusya
Link: Türk şekerleme sektörü Rusya’ya çıkarma yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız