Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


TKDK’dan Yöresel Gıda Ürünlerine ve El Sanatlarına Büyük Destek

AYDIN (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü, tarım ve hayvancılık desteklerinin yanı sıra yerel ürünler ve mikro işletmelerin desteklenmesi kapsamında yöresel gıda ürünleri ve geleneksel el sanatları alanlarında da yüzde 50 oranında geri ödemesiz hibe desteği veriyor.
 
TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, yaptığı açıklamada; “Yerel ürünler hakkında Avrupa Birliği Komisyonu ile yapılan uzun soluklu mücadele ve gayretler neticesinde Kurumumuzun kurulduğu günden beri anlattığımız ve sözünü verdiğimiz Aydınlı çiftçimizin ve üreticilerimizin desteklenmesi konusunda AB ile müzakere sürecinde yapılan antlaşma ile incir, zeytin, zeytinyağı, kestane, bal kabağı, tahin, tahin helvası, çilek, şeftali, narenciye, nar, patlak mısır, çam fıstığı, kabak tatlısı, yuvalama, paşa böreği, prina yağı, kuru prina, prina tozu ve suyu gibi yerel ürünlerimizi Aydın’ımıza kazandırmayı başardık. Geleneksel el sanatları alanında ise ahşap işleri, metal işleri, cam işleri, seramik üretimi, çanak çömlek, çinicilik, dokuma, hasır işi, sepet dokuma, müzik aletleri yapımı, keçe yapımı, kilimcilik, halıcılık, semer yapımı, taş işleme, dekoratif taş işi, sedef döşeme, kağıt sanatları, saraçlık, folklorik bebek ve giysi yapımı, yorgancılık, tarak yapımı, alçı işleri, tandır yapımı, dikişçilik, giysi dekorasyonu, nakış işleme, örgü, süpürgecilik gibi el sanatları sektörlerinde 10 bin avro ile 400 bin avro arası yatırımlarda yüzde 50 oranında geri ödemesiz hibe desteği sağlayacağız. Bahsedilen alanlarda, fabrika satış mağazası veya tanıtım stantları kurulması da dahil üretim tesislerinin ve idari binaların inşası, modernizasyonu veya genişletilmesi, yerel ürünlerin üretim ve paketlenmesine ve el sanatları faaliyetlerine yönelik makine-ekipman alımı, proje hazırlığı için hizmet alımı harcamalarını içeren yatırımlar desteklenecek. Tüm hemşerilerimizden isteğimiz ellerini çabuk tutmaları, bir an önce bizleri ziyaret etmeleri ve projelerini çağrı dönemi içinde yetiştirerek, IPARD hibe fonlarından yararlanmalarıdır” diye konuştu.
 
Kentin marka değeri olan yöresel ürünlerinin desteklenmesinin hem üreticiler, hem de kent ekonomisi adına önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Çiftçi, gerek pazarlama, gerekse üretim anlamında destekler verileceğini kaydetti. TKDK’nın bu sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere fabrika ve atölye inşaatı yapımı desteği ile makine ekipman desteği verdiğine işaret eden Çiftçi, “İsterseniz sadece inşaat desteği alarak fabrika-atölye inşaatı yapıp içine mevcut makinelerinizi koyabilir, isterseniz mevcut kiralık ya da kendinize ait tesisinize sadece makine ekipman desteği alabilir, isterseniz hem makine-ekipman desteği hem de inşaat desteği alabilirsiniz. Alınacak makine ekipman ya da yapılacak inşaatlara net yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği veriliyor. Yapılan yatırımlar, KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden muaf olacaktır. Yani yapacağınız alımlarda, Maliye Bakanlığı’ndan alınacak ‘Vergi Muafiyeti Belgesi’ ile hiçbir vergi ödemeyeceksiniz. Tüm bu destekler sonucunda sağlanan karşılıksız hibe destekleri yüzde 50 bandını rahatlıkla geçmektedir. Kuruma deri ödemesiz hibe destekleri için başvuracak vatandaşlara önemli bir hatırlatma yapılacak olursa; projelerin teslim edilme tarihleri 10 Şubat - 10 Mart arasıdır. Yani son gün 10 Mart 2014’tür” şeklinde konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
13.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TKDK, Yöresel Gıda Ürünlerine, El Sanatlarına, Büyük Destek, destek
Link: TKDK’dan Yöresel Gıda Ürünlerine ve El Sanatlarına Büyük Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız