Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bakan kuraklık için konuştu: 'İnşallah yağmur yağar'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul için gündemde olan kuraklık tehlikesini değerlendirdi. Eroğlu, "İstanbul'a su sıkıntısı yaşatmayacağız" dedi.

İstanbul'da düzenlenen 2. Barajlar Kongresi'nin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, "Biz büyük bir şehri tek bir kaynaktan beslemiyoruz. Alternatiflerimiz var. A, B, C planlarımız var. Alınacak tedbirleri alıyoruz. İstanbul'da şöyle bir endişe var; geçmişte büyük sıkıntı çekildiği için vatandaş da endişe var. Onlar düşünmeyecek, biz düşüneceğiz. Vatandaş rahat olsun. Yağış azlığı var. Bu akşam inşallah yağışlar gelir. Biz zaten İstanbul için büyük düşünmüştük. Istranca derelerinde baraj kurduk, Terkos'a akıtıyor.İlk defa bizim düşündüğümüz muazzam içme suyu üretim ve dağıtım merkezi kurduk İkitelli'ye. Dünyada en ileri içme suyu arıtma tesisleri var" diye konuştu.

2007 yılında kuraklık olunca Melen suyunu daha erken tarihte İstanbul'a getirip Ömerli Barajı'na akıttıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, " Büyük bir çalışma ile Melen'in suyunu Ömerli'ye akıttık. İstanbul'a kuraklık yaşatmadık. Şimdi Melen'in suyunu boğazın altından Kağıthane'ye kadar geliyor. Şuanda ikinci bir hatla su biriktirelim diye Melen Barajının inşaatına başladık. Biz bu kuraklığı da atlatırız, merak etmeyin. Vatandaşımız merak etmesin, İstanbul'a su sıkıntısı yaşatmayacağız" şeklinde konuştu.

BASIN AÇIKLAMASI YAPIP PROTESTO ETTİLER
 
Öte yandan '2’nci Barajlar Kongresi"ni protesto eden çevreci bir grup basın açıklaması yaptı. Kongrenin yapıldığı Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi önünde bir araya gelen grup, Bakan Eroğlu içeride iken, "HES yapma boşuna, yıkacağız başına" sloganları attı. Basın açıklamasının ardından fuar merkezine girmek isteyen gruba polis izin vermedi. Grup kapıyı zorlayınca polis biber gazı sıkarak müdahale etti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İstanbul, protesto, çevreci, HES, yağmur, içme suyu, Yeşilköy, Veysel Eroğlu, yağış, üretim, kuraklık, baraj, Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu
Link: Bakan kuraklık için konuştu: 'İnşallah yağmur yağar'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız