Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Türkiye’nin En Büyük ve En Modern Canlı Hayvan Pazarı Açıldı

KASTAMONU (İHA) - Türkiye’nin en modern ve en büyük Canlı Hayvan Pazarı, Kastamonu’da faaliyete geçti.

Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Tosya yolu üzerinde 65 dönümlük alanda yapılan Canlı Hayvan Pazarı, yaklaşık olarak 2 yıl süren çalışmaların ardından hizmete açıldı. 12 bin metrekaresi büyükbaş ve 3 bin metrekaresi kapalı küçükbaş olarak toplam 15 bin metrekare kapalı alan ve 20 bin metrekare otopark alanı ile Türkiye’nin en büyük ve en modern büyükbaş hayvan pazarı olarak projelendirilen Canlı Hayvan Pazarı için şimdiye kadar yaklaşık 3.5 milyon lira para harcandı. Hayvan pazarında, idare binası, kafeterya, lokanta, küçük satış yerleri, tuvaletler ve mescit, bakıcı evi, karantina ahırı, kesimhane, saman deposu, gübre toplama alanı ve kantar gibi yapılarda yer alıyor.

Besiciler tarafından büyük bir ilgiyle beklenen pazara, sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar yoğun ilgisi gösterdi. Hayvan pazarına, aynı zamanda Kastamonu’ya il dışından da birçok besici geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin de alındığı pazarda, jandarma ve polis ekiplerinin müşterek çalışmasıyla herhangi bir sorun veya dolandırıcılık olayı yaşanmadı. Kamera sistemiyle her köşesi takip edilen canlı hayvan pazarında besiciler, son derece mutlu olduklarını ve Türkiye’nin önde gelen hayvan yetiştiriciliğinde Kastamonu’ya yakışır bir yerin yapıldığını belirttiler.

Canlı hayvan pazarını yaparak işletmeciliğini yürüten Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Şekercioğlu, Türkiye’nin en büyük ve en modern pazarı olarak yaklaşık olarak 2 yıl önce yapım çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Henüz hayvan pazarımızda tam olarak çalışmalar bitmedi. Şuanda yüzde 60’ı tamamlandı. Üç yıl içerisinde tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. En önemlisi ise pazarımızın üst tarafı kapatılacak. 18 bin metrekarelik bir alanın üzerine kapatılacak” dedi.

Kastamonu’nun Türkiye’nin en önemli hayvan pazarlarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Şekercioğlu, canlı hayvan pazarının bölgeye hitap edecek bir şekilde projelendirildiğini ifade ederek, “Pazarımız, bugün ilk kez hizmete açıldı. Bunun büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın da beğeneceğini umut ediyoruz” diye konuştu.
 
Hayvan pazarının tamamının bitmesi durumunda 3 bin büyükbaş ve bin 500 küçükbaş hayvanın bulunacağını aktaran Şekercioğlu, fakat ihtiyaç duyulması halinde daha da büyütülebilecek alana sahip olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Şimdiye kadar pazar için 3.5 milyon TL bir para harcandı. Bundan sonrada 4 milyon TL gibi bir para daha harcanacak. Bu hayvan pazarı ile Kastamonu’da hayvancılık çok daha fazla ilerleme kaydedecektir. Bu pazar, sadece Kastamonu’ya değil bölgede illerde dahil hayvancılığı teşvik edecektir.”


Kastamonu, hayvancılıkta istatistiklere göre Türkiye’de hayvan sayısı bakımından 6’ıncı sırada bulunduğunu fakat simental hayvan yetiştiriciliğinde de Türkiye’de ilk sırada yer aldığını ifade eden Şekercioğlu, “İnşallah, bunu yeni pazarımızla birlikte daha da ileriye getireceğiz. Bütün besicilerimizi ve çiftçilerimizi, pazarımıza bekliyoruz” dedi.
 
Ayrıca Şekercioğlu, önümüzdeki günlerde canlı hayvan pazarının resmi açılışını gerçekleştireceklerini ve açılışı da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yapacağını sözlerine ekledi.

Ardahan’dan bin 100 kilometrelik yol kat ederek Kastamonu’ya canlı hayvan pazarına geldiğini belirten İsmet Bulut ise, pazarda 8 bin 500 liraya simental bir hayvan aldığını söyleyerek, “Ardahan’da bizim pazarlarımızda hayvan çok daha fazla bulunuyor. Fakat Kastamonu’da simental hayvan çok daha kaliteli. Ardahan’da simental hayvan bu kalitede bulunmuyor. Bu yüzen Kastamonu’ya hayvan almaya geliyoruz” şeklinde konuştu.
 

Ekleme Tarihi
13.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türkiye’nin En Büyük ve En Modern Canlı Hayvan Pazarı, Açıldı, hayvancılık, hayvan pazarı
Link: Türkiye’nin En Büyük ve En Modern Canlı Hayvan Pazarı Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız