Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"Kuraklığın Bilançosu Yaz Aylarında Belli Olacak"

KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de, manavlık yapan Atilla Yıldız, ülkede son zamanlarda yaşanan kuraklık ile ilgili olarak, "Kuraklığın bilançosu yaz aylarında belli olacak" dedi.

Manav Atilla Yıldız son zamanlarda yaşanan kuraklığın sebze ve meyve fiyatlarını etkileyeceğini söyledi. Yıldız ayrıca, "Ülkemiz tarihin en büyük kuraklığını yaşıyor. Bu kuraklık sebze ve meyve üzerinde etkisini gün geçtikçe göstermek üzere. Şuanda pek gözle görülür bir şey olmasa bile önümüzdeki aylarda kuraklık fiyatlara yansıyacaktır. Bu kuraklık böcek istilasına, bitki hastalığına sebep olacaktır. Hal böyle olunca da kuraklık meyve ve sebze fiyatlarına yansıyacak. Sebze ve meyve şuanda seralarda yetiştiği için önümüzdeki günlerde tarlaya geçiş olacak. Bu tarlaya geçişte topraktaki bitki yağış olmadığı için ihtiyacını karşılayamayacak. Bu sebepten dolayı domates, biber, salatalık ve yaz meyvelerin fiyatlarını etkileyecektir" diye konuştu.

Yıldız sebze fiyatları ile ilgili olarak, "Domates 2 TL, salatalık 3,5 TL, biber 4,5 TL'den satılıyor. Bu fiyatlar normal olarak mevsim fiyatları ama bu kuraklığın bilançosu yaz aylarında belli olacak. Hem vatandaş hem de esnaf olarak bu kuraklıkların inşallah bitmesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
 

Ekleme Tarihi
17.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: meyve, sebze, kuraklık
Link: 'Kuraklığın Bilançosu Yaz Aylarında Belli Olacak'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız