Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"Tarım Sigortasında Son Günü Beklemeyin"

MANİSA (İHA) - Manisa TARSİM Müdürü Fahri Yıldırım’’Tarım Değeri olan alanların’’ son sigortalanmasının 28 Şubat olduğunu hatırlatarak, çiftçilerin son günü beklememelerini önerdi.
 
Manisa Tarım Sigortaları Merkezi (TARSİM) Müdürü Fahri Yıldırım, geçen yıl Mayıs ayında Sarıgöl ve çevresinde meydana gelen dolu ve don olayları hakkında yaptığı açıklamada, "Sarıgöl ve çevresinde 2013 yılı Mayıs ayında meydana gelen dolu ve don olaylarında 2225 üreticiye toplam 27 Milyon 254 Bin TL zarar ödemesi yapıldı. 2013 yılında, Sadece Sarıgöl’de 4303 sigorta poliçesi oldu. Bu poliçelerin kapsadığı alan 31 Bin dekarlık üzüm bağı ve diğer ürünler içindir. Geçen yıl ki,bu alanların tarım değeri ise 106 Milyon TL.’’ dedi. Fahri Yıldırım, 28 Şubat günü tarımsal alanların sigortalanmasında son gün olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlarımız geçen yıl oluşan dolu ve don olayları nedeniyle bu yıl tarım alanlarına sigortalama yönüne ağırlık verdikleri gözlendi. Sarıgöl ve diğer ilçelerde de tarım sigortası yaptıranların sayısında önemli artış olacağını tahmin etmekteyiz. Sarıgöl’de 2013 yılında 4303 poliçemiz vardı. 2014 yılında sayının 5 bine geçmesini tahmin etmekteyiz. Çiftçilerimiz tarım sigortasının son günü olan 28 Şubat’ı beklemesinler, sigortalarını yaptırmalarına önermekteyiz.’’ dedi.
 
Manisa TARSİM Müdürü Fahri Yıldırım, mart ayının ilk haftası Sarıgöl’de TARSİM Sigortası konusunda vatandaşlarla toplantı yapacaklarını belirtti. Tarım sigortalarını yarısının devlet karşıladığını dile getiren Fahri Yıldırım, "Tarım sigortalarında Don-Dolu sigorta paketinde primlerin yüzde 65’ini devlet, yüzde 35’ini çiftçi karşılamaktadır. Yalnız doluya karşı yapılan tarım sigortası primlerinde ise yüzde 50’si devletçe, yüzde 50’si çiftçi tarafından karşılanmaktadır.’’ dedi.
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım Sigortası, Son Gün, 28 Şubat, TARSİM, Fahri Yıldırım
Link: 'Tarım Sigortasında Son Günü Beklemeyin'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız