Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"Sıcak havalar fındık üreticisini üzecek"

Sıcak havanın mahsulün erken uyanmasına sebep olduğunu söyleyen UFK Yönetim Kurulu Üyesi Başaran, sıcak havaların gelecek yılki verimi etkileyeceğini kaydetti.
 
DÜZCE - Ulusal Fındık Konseyi Üyesi ( UFK ) ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle fındık mahsulünün tehlike altında olduğunu belirterek, "Temennimiz sıcaklıkların bir an evvel mevsim normallerine dönmesi ve bizim de bu korkulu rüyamızın bitmesi" dedi.

Başaran, yaptığı açıklamada, Türkiye'de üretilen fındığın yüzde 24'lük payına sahip Düzce'de yaklaşık bir aydır etkili olan sıcaklıkların, mahsulün erken uyanmasına neden olduğunu belirtti.

Şubat ayının ortasında nisan ayının ikliminin yaşandığını anlatan Başaran, dolayısıyla bu sıcak havaların fındığın gelecek yılki verimini etkileyeceğini kaydetti.

Başaran, fındığın bu yıl büyük tehlike altında olacağını dile getirerek, "Fındık bu yıl 25 gün erken erken harekete geçti. Önümüzde daha kış var. Şubatın sonu var, mart ayı var. Bu dönem içerisinde sıcaklıkların eksinin altına düştüğünde önemli ölçüde zarar görecek. Temennimiz sıcaklıkların bir an evvel mevsim normallerine dönmesi ve bizim de bu korkulu rüyamızın bitmesi ama her ne olursa olsun bir etkilenme olacağı kesin. İster istemez rekolteyi etkiyecektir. Böyle gittiği vakit çok büyük risk olacağı kesin" diye konuştu.

Havaların böyle gitmesinin bu yılki fındık piyasasını da hareketlendirdiğine işaret eden Başaran, "Bu durum üreticinin kaybına neden olabilir" dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Sıcak havalar, fındık üreticisini üzecek, fındık, üretici
Link: 'Sıcak havalar fındık üreticisini üzecek'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız