Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kadayıf Kaplı Kızarmış Dondurmaya Yoğun İlgi

ANTALYA (İHA) - Eskişehirli 31 yıllık aşçı Zafer Karakaya'nın tüketicilere sunduğu, ayçiçek yağında kızartılmış, dışı kadayıf kaplı dondurma büyük beğeni topladı.
 
Antalya Expo Center’de dün kapılarını ziyaretçilerine açan Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı gıda fuarı özelliğini taşıyan 21. Uluslararası Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen Anfaş Bevex 3. İçecek İhtisas Fuarı’nda firmalar ürünlerini sergiliyor.
 
400 firmanın katıldığı fuarda Eskişehirli bir dondurma üreticisinin farklı konseptteki standı ise büyük ilgi görüyor. İki yıllık bir çalışma sonucu ortaya çıkan dışı kadayıf içeren özel bir karışımla kaplanarak üretilen dondurmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kızarmış dondurma, "Sıcak ve Soğuk Aşkı" sloganıyla 1 Nisan'dan itibaren raflardaki yerini alacak. Kızarmış dondurmanın ilk etapta, vanilya, kakao, çiçek, Antep fıstıklı, kestaneli ve kaymaklısı yapılıyor.
 
 
 
 
 
PATENTİNİ ALDI
 
42 yaşındaki 31 yıllık aşçı Zafer Karakaya, 15 yıllık turizm tecrübesiyle uzun süren araştırma ve denemelerinin ardından kızarmış dondurma isimli yeni ürününe patent aldığını söyledi. Perakende üretim ve denemelerin ardından seri üretime başladıklarını kaydeden Karakaya, dondurmanın sadece yazın değil kış aylarında da yenildiğini göstermeyi hedeflediklerini dile getirdi. Kızarmış dondurmanın dışının sıcak, içinin ise soğuk olduğunu kaydeden Karakaya, "Kızarmış dondurma büyük ilgi gördü. Normal dondurma külahta ve tabakta yenilir. Bizim yaptığımız işlemle dondurmayı fritöz ya da tavada kızartmak durumundasınız. Kaplama ise kadayıftan oluşuyor ama o kaplamanın da bir formülü var. Bu şekilde 12 ay dondurma yenebilecek" dedi.
 
Antalya’ya tanıtım için geldiklerini ve büyük beğeni topladıklarını ifade eden Karakaya, "Fuarda pazar araştırması yapıyoruz. Gösterilen ilgi bizi fazlasıyla memnun etti. Bir otele 250 bin sipariş aldık. Bayilikler isteyenler oldu. Yiyenler hep beğendiklerini söylüyorlar. Bu beğeni ile yatırıma geçtik. Kızarmış dondurma Türkiye’ye bir değer katacak" diye konuştu.
 

Ekleme Tarihi
20.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kadayıf Kaplı Kızarmış Dondurmaya, Yoğun İlgi, dondurma
Link: Kadayıf Kaplı Kızarmış Dondurmaya Yoğun İlgi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız