Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Üzüm Üreticisine Sigorta Uyarısı

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen: "Bağlarımızın bu yıl riski çok yüksek, bu nedenle üzüm bağlarımızı mutlaka tarım sigortası yaptırılması gerekiyor"

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ılık geçen kış aylarında yeterli kış uykusunu alamayan üzüm bağlarının geçen yıla göre erken uyandığını belirterek, "Bağlarımızın bu yıl riski çok yüksek, bu nedenle üzüm bağlarımızı mutlaka tarım sigortası yaptırılması gerekiyor" dedi.

Ülgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışın yağışsız geçmesi ve hava sıcaklıkların 20 dereceye kadar ulaşmasının ardından bağların geçen yıla oranla yaklaşık 25 gün erken uyandığını dile getirdi.

Bu yıla kadar böylesi bir kış görmediğini ve üzüm bağlarının erken uyanmasının endişe verici olduğunu ifade eden Ülgen, şunları kaydetti:

"Bu yaşıma geldim, böyle bir şubat ayını yaşamadım. Bağlarımızın bu yıl riski çok yüksek, bu nedenle üzüm bağlarımızı mutlaka tarım sigortası yaptırılması gerekiyor. Tarım sigortası için 28 Şubat son gün mutlaka sigorta yaptırın. Geçen yıl mayıs ayında 31 bin dekarlık üzüm alanımız dolu ve dondan yüzde 100 zarar gördü, yaklaşık 12 bin dekarlık alanımız da ise salkımlarda zararlar oluşmuştu. Sigortası olan üreticilerin zararları karşılandı ama sigorta yaptırmayanlar zor durumda kaldı. Bu yıl gerçekten üzümlerimiz risk altında, buradan bağcılarımızı uyarıyorum. 2014 yılı Bağcılar için tehlike arz etmektedir. Erkenci üzüm asmaları bile zamanından 25 gün önce erken açtı. Sultaniye ile aralarında on gün vardır. üzüm üreticileri mutlaka bağlarını sigorta altına alırlarsa güvenli olacaklar." - Manisa
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: üzüm, sigorta, Üzüm Üreticisine, Sigorta Uyarısı
Link: Üzüm Üreticisine Sigorta Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız