Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yerinde çiftçi eğitimine hız verdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ekim döneminin yaklaşmasıyla birlikte köylerde çiftçi eğitimine yoğunlaştı. İl müdürlüğü, ziraat mühendislerinin katılımıyla çiftçi ve besicilere yönelik eğitim toplantıları düzenlemeye başladı. Toplantıların ilki köy statündeki Alibezirgan Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürvekili Özcan Yıldırım, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Cihat Yıldız, konularında uzman ziraat mühendisleri ile veteriner hekimler katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yıldırım, çiftçilere tarımsal ve hayvansal üretimin zor ama kutsal bir iş olduğunu söyledi. Yıldırım, devletin çiftçi ve besicileri üretim için desteklediğini bunun içinde çeşitli teşvik politikalarının uygulamaya sokulduğunu ifade ederek,"Tarımsal ve hayvansal üretimin üst seviyere çıkarılması için besici ve çiftçilerimizin her zaman yanında olduk. Her konuda ücretsiz rehberlik ve teknik danışmanlık hizmeti sunmaya hazırız. Yeter ki tarımsal ve hayvansal üretime canlılık kazandırılsın." dedi.

Toplantıya katılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yetkilileri de hibe proğramları hakkında sunum yaptı. 12. Dönem Destekleme hibe proğramları çiftçi ve besicilere detaylı anlatıldı. TKDK yetkilileri, 12. Çağrı döneminin diğer çağrı dönemlerine göre bazı farklılıklar içerdiğine dikkat çekerek,"Örneğin süt üreten tarımsal işletmeler için yeni kapalı ahırların, ağılların inşası ve genişletilmesinin destek kapsamına alınması, et üreten tarımsal işletmeler için koyun, keçi sayısı 300’ den 500’e yükseltilmesi, arıcılık, süs ve aromatik bitki yetiştiriciliği, yerel ürünler kırsal turizm ve kültür balıkçılığına başvuracak gerçek veya tüzel kişiler için “Mesleki yeterlilik şartı” kaldırılması gibi değişimler detaylı olarak dile getirildi.

Daha sonra ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler konularıyla ilgili olarak sunum yaptı. Çiftçi ve besicilerin sorularını cevaplandırdı.
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
21.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yerinde çiftçi eğitimine, hız verdi, çiftçi, eğitim, tarım
Link: Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yerinde çiftçi eğitimine hız verdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız