Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bakan Eker Diyarbakır’da Basınla Buluştu

DİYARBAKIR (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’da görev yapan gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Burada soruları cevaplayan Bakan Eker, Türkiye’de kuraklık tartışmalarını değerlendirerek, beklenen yağışın gelmemesi durumunda kuraklığın meydana geleceğini söyledi.
 
Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’da programlarını sürdüren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gazetecilerle kahvaltılı programda bir araya geldi. Kahvaltı programına Bakan Eker’in yanı sıra Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda gazeteci katıldı. Bakan Eker, kahvaltının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Türkiye’de kuraklık tehlikesinin yaşanıp yaşanmadığı sorusunu sorması üzerine yanıt veren Bakan Eker, Akdeniz ve Orta Anadolu bölgelerinde beklenen yağışın yağmazsa, kuraklığın yaşanacağını kaydetti.
 
Bakan Eker, Türkiye’de Ekim ayı ve Ocak ayının sonuna kadar geçen süre içerisinde geçmiş yıllara kıyasla ülkemizin çok az yağış aldığını belirterek şöyle konuştu: "Özellikle Akdeniz, yer yer Orta Anadolu’da bizi endişeye sevk edecek gelişmeler oldu. Ocak ayının sonunda yağan bir miktar yağış endişemizi biraz giderdi. Ama halen bazı bölgelerde endişemiz devam ediyor. Önümüzdeki aylarda yağış olursa endişelerimiz ortadan kalkar. Eğer beklenen yağış gelmezse, Türkiye’de bir kuraklık meydana gelebilir. Diyarbakır’daki Güneydoğu Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün 12 ili kapsayan bir çalışma sahası var. Güneydoğunun tamamı ve Doğu bölgesinin bazı illerinde kuraklık tehlikesi yaşanmıyor. Şuan bir meteorolojik bir kuraklık söz konusu. Bununla birlikte tarımsal kuraklıkla ilgili bir endişemiz de var. Buna göre gerekli tedbirlerimizi aldık. Süreci adım adım izliyoruz."

"DİYARBAKIR’DA 649 BİN HEKTAR ALANDA TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMASI YAPILDI"
 
Diyarbakır’da yürütülen toplulaştırma çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bakan Eker, 364 köyde 649 bin hektar alanda toplulaştırma çalışmasının yapıldığını söyledi. Bakan Eker, Diyarbakır’da 649 bin hektar alanın 645 bin hektar alanının toplulaştırma çalışmasının tamamlandığını belirterek "Bu oran 6,5 milyon dönüm demektir. Kalan 4 bin hektarlık alanda çalışmalarımız devam ediyor. Toplulaştırma çalışmaları 364 köyümüzde gerçekleşti. Bu çalışmada faydalanan kişi sayısı 165 bin. Toplulaştırma çalışmaları için 185 milyon lira harcama yaptık. Yine bu kapsamda bin 400 kilometre atık su şebekesini yaptık" dedi.

"ÜÇ DÖNEM ŞARTININ KALDIRILMASIYLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZ YOK"

Bir gazetecinin, AK Parti’nin 3 dönem aday olma şartının kaldırılmasıyla ilgili yapılan tartışmalarla ilgili sorusu üzerine Bakan Eker, AK Parti’nin böyle bir çalışmasının olmadığını ifade etti. Bakan Eker, bunun bir prensip kararı olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Hukuken, aldığımız bir karar değildir. Yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz 3 dönem üst üste görev yaptıktan sonra, bir dönem ara verip ondan devam edecekse tekrar görev alır diye bir prensip kararımız var. Bu konu zaman zaman gündeme geliyor. Bu prensip kararını hangi mekanizmalar tarafından ne şekilde, hangi usulden karar alınmışsa, bunun değiştirilmesi de yine aynı mekanizmaların sürece dahil edilmesiyle bu konu yeniden değerlendirilir. Şu an 3 dönem şartının kaldırılmasına dair partimiz içerisinde bir çalışma yok." 
  

Ekleme Tarihi
24.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Diyarbakır, kuraklık, tarım
Link: Bakan Eker Diyarbakır’da Basınla Buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız