Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tesco Kipa, Migros'la flört ediyor

Tesco ile Migros arasında görüşmelerinin olduğu yönündeki haberlerin ardından iki şirket bugün açıklama yaptı. Açıklamada görüşme yapıldığı inkar edilmedi.

İSTANBUL - Financial Times gazetesinin cuma günü Tesco'nun Türkiye'deki operasyonlarını Migros ile birleştirmek için görüştüğünü yazması üzerine bu sabah her iki şirketten de KAP'a açıklama yapıldı. Açıklamada iki şirket arasında görüşme yapıldığı inkar edilmedi.

Tesco Kipa'dan yapılan açıklamada, ana hissedarı Tesco PLC'nin farklı şirketlerle farklı opsiyonlara yönelik görüşmelerin ilk evrelerinde olduğunu açıkladı. Açıklamada başka bir ayrıntı yer almadı.

Migros tarafından KAP'a yapılan açıklamada ise Migros'un ana hissedarı BC Partners'in olağan iş akışı çerçevesinde düzenli olarak çeşitli alternatifleri değerlendirdiği ifade edilerek, "(Cuma günü) basınımızda şirketimiz ile ilgili yer alan haberler BC Partners'ın olağan iş akışı çerçevesindedir" denildi.

Yani her iki şirket de görüşmeler yapıldığını onayladı. Açıklamaların ardından Tesco Kipa hisseleri tavan fiyattan işlem görmeye başladı. Cuma günü yüzde 11 değer kazanan hisseler bugün de yüzde 9.3 yükselişle tavan fiyat olan 4.23 lirada bulunuyor. Tesco Kipa hisselerinin yaklaşık yüzde 4.6'sı borsada işlem görüyor.

Migros hisseleri ise yüzde 0.98 kayıpla 15.2 liradan işlem görüyor.

Tesco Kipa'ya 125.5 milyon lira vergi cezası

Tesco Kipa ile Migros flörtü konuşulurken, şirket için bir de kötü haber geldi. Tesco Kipa'dan yapılan açıklamada Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından 2009-2013 yılları arasındaki 5 yıllık hesap dönemine ilişkin yapılan sınırlı vergi incelemesi kapsamında, kendilerine 50.2 milyon lira katma değer vergisi ve 75.3 milyon lira vergi ziyai cezası tebliğ edildiği duyuruldu. Açıklamada 125.5 milyon liraya denk gelen bu ceza için uzlaşma dahil her türlü yasal hakkın kullanılacağını belirtildi.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, "Ocak-Aralık 2009 ila Ocak-Aralık 2012 arasındaki dönemleri kapsayan vergi/ceza ihbarnameleri ile şirketimize tebliğ edilen, gecikme faizi hariç, sorumlu sıfatıyla katma değer vergisi toplamı 50.2 milyon TL ve vergi ziyaı cezası toplamı 75.3 milyon TL'dir.

Vergi İnceleme Raporlarında eleştiri konusu yapılan şirketimiz uygulamalarının, yasal düzenlemelere uygun olduğu düşünülmekte olup yukarıda detayları verilen Vergi İnceleme Raporlarında yer alan eleştirilere ve düzenlenmiş vergi/ceza ihbarnamelerine karşı uzlaşma da dahil olmak üzere her türlü yasal hakkımız kullanılacaktır" denildi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: tesco kipa, migros, market
Link: Tesco Kipa, Migros'la flört ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız