Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Sertifikalı 'Sürü Yönetimi Elemanları' Geliyor

KAYSERİ (İHA) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan protokolle, hayvan sürülerinin otlatılmasını ve bakımını sağlayacak 'Sürü Yönetimi Elemanları' yetiştirilecek. Kayseri ilk uygulama Develi İlçesinde yapılacak ve 25 çiftçi (çoban) 'Sürü Yönetimi Elemanı' olarak 15 gün süreyle eğitilecek.
 
Kayseri'de yapılacak olan 'Sürü Yönetimi Elemanı' yetiştirilmesi çalışması için, İŞKUR İl Müdürlüğü'nde protokol imza töreni düzenlendi. Törene, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Develi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Gündüz ile bazı Ziraat Odalarının yöneticileri katıldı. Törende konuşan İŞ KUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, imzalanan protokol kapsamında Türkiye genelinde 51 ilde 11 bin kişiye eğitim verileceğini belirterek, ''Yürütülecek olan eğitim çalışmasında hem çobanlık mesleğine Sürü Yönetimi Elemanı adıyla mesleki bir statü kazandırılacağını hem de bu alandaki eleman sıkıntısının giderilmeye çalışılacağını bildirdi. Ayçiçek, ''Önceden bu arkadaşlara çoban diyorduk, artık sürü yönetim elemanı ya da sürü bakıcısı diyeceğiz'' dedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan da, eğitimlerin Develi ilçesinde başlayacağını ve bu eğitimlere 25 çiftçinin katılacağını ifade etti. Kayacan, ''Develi'deki bu eğitimleri, Develi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz verecek. Eğitimler, ziraat mühendisi ve veteriner arkadaşlar tarafından verilirken, sürü yönetimi elemanı ya da sürü bakıcısı arkadaşlarımıza sadece sürüleri ağıldan meraya götürme teknikleri değil, aynı zamanda hayvanların doğru beslenme teknikleri, hastalandıklarında uygun ilaç kullanımı, ek besinlerin nasıl verilmesi gerektiği gibi konularda da eğitimler verecekler. Böylece sürü yönetimi elemanı olacak arkadaşlara meslekleriyle ilgili her türlü bilgi hem teorik hem de pratik olarak verilecek. Eğitimlerin sonunda ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, eğitime katılan arkadaşlarımıza sertifikalarını verecek. Bu sertifikaların ayrı bir özelliği de var. Bu sertifikalar, bundan sonra devletin yapacağı projelerde, sertifika sahiplerine bir avantaj sağlayacak. Yani, devletin bundan sonra yapacağı projeler, bu sertifikalı kişiler üzerinden yürütülecek'' diye konuştu.
 
Develi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Gündüz ise verilecek eğitimler konusunda bilgi verdi. Gündüz, ''Eğitimlerimiz, 15 gün ve toplam 120 saat olacak. Eğitimler, bu protokolün imzalanmasının ardından 45 gün içinde başlayacak. Eğitimlerimizi, veteriner ve ziraat mühendisi arkadaşlar verecekler. Eğitimin sonunda kursiyerlerimize birer sertifika vereceğiz'' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, Kayseri'de 'Sürü Yönetimi Elemanı' yetiştirilmesini öngören protokol, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ve Develi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Gündüz tarafından imzalandı.
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Sertifikalı Sürü Yönetimi Elemanları, çoban, sürü yönetimi elemanı
Link: Sertifikalı 'Sürü Yönetimi Elemanları' Geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız