Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Malatya’ya 406 Milyon TL Tarımsal Destek Verildi

MALATYA (İHA) - Malatya üreticisine 12 yılda 406 milyon TL tarımsal destek verildiği bildirildi.
 
AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada tarım sektöründe uygulanan doğru politikalarla Türkiye ve Malatya tarımının büyümesini sürdürdüğünü belirterek, şu bilgileri verdi:
 
“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın başarılı çalışmaları sayesinde Türkiye'nin dünyanın 7'nci büyük, Avrupa'nın ise 'en büyük' tarımsal gücü haline geldik. 12 yılda Malatya’da çiftçilere 59,2 milyon TL mazot, 53 milyon TL gübre desteği, 2,1 milyon TL toprak analizi desteği ile 5,4 milyon TL prim desteği verdik.
 
2006 yılında başlattıkları kırsal kalkınma hamlesiyle bugüne kadar Malatya'da 75 tarıma dayalı sanayi tesisi yapılmasını sağladık. 929 yeni istihdam oluşturan bu tesisler için 12 milyon lira hibe desteği verdik. Yine bu kapsamda il genelinde 14 milyon TL hibe ile 3 bin 600'ün üzerinde makine ekipman desteği sağladık. Böylece tarımda teknoloji kullanımını artırırken, makine imalat sektörünü de canlı tuttuk.
 
AK Parti döneminde Malatya'ya toplamda 81 milyon TL destek verildi ve hayvancılıkta büyüme yaşandı. Büyükbaştan küçükbaşa, besiden süte, yemden arıcılığa kadar birçok alanı destek kapsamına aldık. 2002 yılında Malatya'ya verilen hayvancılık destek miktarı 181 bin TL iken 2013 yılında 18.1 milyon TL'ye ulaştı. Yani son 12 yılda Malatya’da hayvancılık desteğini 100 kat artırdık. Bu dönemde Malatya’ya toplam 81 milyon TL hayvancılık desteği verdik. Etçi ve kombine ırk damızlık yetiştiren modern hayvancılık işletmelerinin kurulmasını desteklemek amacıyla 2008 yılında DAP Sığırcılık Projesini hayata geçirdik. 50 büyükbaş ve üzeri hayvancılık işletmesi kuran yatırımcılara inşaat için yüzde 30, makine-ekipman ve gebe düve alımı için yüzde 40 hibe desteği sağladık. Malatya’da 20 yeni hayvancılık işletmesinin yatırımına 2,4 milyon TL hibe desteği sağladık. Bizler için Malatya'nın kalkınmasında, istihdam alanlarının sürekli gelişmesinde tarım ve çiftçilerin varlığı bizler için her zaman ayrı bir güçtür.”
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Malatya, tarımsal destek
Link: Malatya’ya 406 Milyon TL Tarımsal Destek Verildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız