Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Avrupa’ya Romanyadan açılacak

ÜSKÜP’te 13 milyon Euro’luk yatırım yapan Sütaş, 2014’te Romanya’daki yatırımları tamamlayarak, Avrupa Birliği pazarına ulaşmayı hedefliyor.

SÜTAŞ, Romanya’daki yatırımlarını tamamlayıp, Avrupa Birliği (AB) pazarına ulaşacak. Sütaş Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serpil Veral, geçen yıl Üsküp’te 13 milyon Euro’luk yatırım yaparak Makedonya’nın en modern, en yüksek kapasiteli süt ürünleri tesisini kurduklarını söyledi.
 
Makedonya’da, raflarda yerini alan süt, ayran, yoğurt ve peynir çeşitlerinin, önümüzdeki dönemde bölge ülkeleriyle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Veral, 2014 yılı içerisinde de, Romanya’daki yatırımları tamamlayıp, AB pazarına ulaşmayı planladıklarını kaydetti. Veral, tazelik ve doğallık ilkeleri doğrultusunda, ihracat faaliyetlerinde öncelikle yakın çevreyi hedeflediklerini ifade ederek, “Bu anlamda, Ortadoğu pazarları, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika ülkeleri öncelikli ihracat pazarlarımız. UHT süt, ayran, yoğurt, peynir ve krema ürünlerimizin ihracatı ile geçtiğimiz yıl 15,5 milyon dolara ulaşan ihracatımızı hem yaptığımız yeni yatırımlarla hem de geliştirdiğimiz dağıtım ağımız ile daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

GELİŞMİŞ ÜLKELERİN GERİSİNDEYİZ
 
Serpil Veral, Sütaş olarak, her gün 70 çeşit ürünü, 100 binin üzerinde satış noktasında sunduklarını, yılda 1 milyon ton süt işlediklerini belirterek, “Süt ve süt ürünleri sektöründe arka arkaya 8 yıldır pazar lideriyiz. 2013 yılında süt ve süt ürünleri pazarı, değer bazında yüzde 10 büyürken Sütaş’ın büyümesi yüzde 16 oldu” şeklinde konuştu.

Serpil Veral, Türkiye’de süt ve süt ürünleri sektörünün son dönemde önemli gelişmeler kaydettiğine değinerek, sağlıklı beslenme bilincinin artmasıyla tüketicilerin de zihinsel ve bedensel gelişim için büyük önem taşıyan süt ürünlerine gereken ilgiyi daha çok göstermeye başladığını vurguladı. Veral, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Ülkemizde süt ve süt ürünlerinin önemi artmış olsa da, halen gelişmiş ülkelerin gerisinde olduğumuzu görüyoruz. Ülke olarak hedefimiz; süt tüketimimizi, Avrupa ülkelerindeki seviyeye çıkartmak olmalıdır. Bu nedenle, süt ve süt ürünlerinin beslenme açısından önemini anlatmak için hem kamu hem de özel sektörün daha fazla çaba sarfetmesi gerekiyor. Süt ve süt ürünlerinin sektörü, sadece tüketicilerine değil, süt üreticilerine ve diğer tedarikçilerine de fayda sağlayarak ülkenin kalkınmasına katkıda bulunur. Ulusal Süt Konseyi’nin içinde olduğu katılımcı yapı içinde, süt fiyatlarına ve üreticinin gelirine istikrar kazandıracak tedbirlerin alınarak sürdürülebilir büyümenin sağlanması ülkemizin geleceği açısından çok önemli.”

AKSARAY'DA KİŞİ BAŞI GELİRİ 1400 TL ARTTI
 
Serpil Veral, Aksaray’da bulunan Sütaş Orta Anadolu Sütçülük Projesi’nin bölge ekonomisine ciddi katkı sağladığına değinerek, şunları söyledi: “2012 yılında yapılan ekonomik etki analizi araştırmasına göre Sütaş Aksaray Entegre Tesisleri’nin 2011 yılında Aksaray’da kişi başına yıllık geliri ortalama bin 400 lira artırdığını göstermiştir. Aksaray ve çevre illerin ekonomisine 2011 yılında sağladığı 900 milyon lira katkı ile birlikte Sütaş Aksaray Tesisleri’nin, kuruluşundan bugüne bölge ekonomisine katkısı 2,1 milyar liraya ulaşmıştır. 2012-2020 döneminde, Sütaş’ın bölgeye 14,6 milyar lira daha katkı sağlaması beklenmektedir.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Avrupa’ya, Romanyadan açılacak, Sütaş
Link: Avrupa’ya Romanyadan açılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız