Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Eroğlu: "Şifalı Bitkilerle İlgili Marka Oluşturmak Gerekiyor"

ISPARTA (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Isparta’da gıda üretim ve ihracatı artıralım. Bal üretimi gibi şifalı bitkilerle ilgili marka oluşturmak gerekiyor" dedi.
 
Isparta’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu.
Vali Vahdettin Özkan ile Bakanlık Müsteşarlarının eşlik ettiği Bakan Eroğlu’nu ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve çok sayıda iş adamı karşıladı. ITSO Başkanı Başdeğirmen, Bakan Eroğlu’na Eğirdir Gölü özel hüküm çlışmaları, Karacaören Barajı su ürünleri üreticilerinin korunması, kereste ve palet üretimi yapan firmaların talepleriyle ilgili rapor sunarak destek istedi.

Meclis Başkanı Şahlan, 2015 yılında üretimin durdurulacağı Karacaören Barajı’nda üretim yapan ruhsat sahiplerinin mağdur edilmemesi ile ilgili taleplerde bulundu. Bakan Eroğlu, Isparta’nın gelişimine katkı sağlayacak her türlü projeye ve talebe açık olduklarını belirterek, “Isparta’yı daha ileriye taşımak için bende buranın bir hizmetkarı olarak elimden gelen gayretin en fazlasını yapmaya hazırım” dedi.

Isparta’ya daha büyük ve daha güzel yatırım yapılmasını istediklerini belirten ITSO Başkanı Başdeğirmen, şöyle konuştu: “Sayın Bakanımızdan müjdeler aldık. Ispartamız daha güzel ve büyük yatırımlara layık. Sayın Bakanımız da bizim yanımızda olduğunu hissettirdi. Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte ilimizin gelişmesi adına daha büyük projelerle çalışmak istediğini söyledi. Biz ilimizin başlıca sorunlarıyla ilgili dosyamızı Sayın Bakanımıza sunduk, Isparta olarak isteklerimizi ilettik kısa zamanda taleplerimizin yerine getirileceği sözünü verdi. Bizleri şereflendirdiği için teşekkür ediyorum.“


ISPARTA İÇİN BÜYÜK DÜŞÜNMELİYİZ
 
Isparta’ya yapılacak tüm çalışmalarda iş adamlarına kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirten Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Burada iş dünyası ile birlikte olmaktan büyük mutluluk yaşıyorum. Çarşamba akşamı geldiğimde, Başkanımızla görüşme imkanı bulduk, kendisine odayı ziyaret edeceğimizi söyledim. Isparta her geçen gün gelişiyor. Ispartalı işadamlarımıza, sanayicimize, iş kadınlarımıza, bürokratlarımıza çok büyük görev düşüyor ve Ispartalılar bir gayret içinde olduğunu görüyorum. Biz de bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Hep beraber ekonomik olarak ülkemizin gelişimine katkı sağlayacağız. Buraya gelirken elim boş gelmedim. Isparta’ya her gelişimde müjdeler veriyoruz. 34 müjdemizle geldik. Isparta’da baraj gölet ve sulama tesislerini hızlandırdık. 2003 yılında Isparta’ya 8 gölet yapılmış. Şuan gölet sayısı 56’ya ulaştı."

Isparta için büyük düşünmek gerektiğini anlatan Eroğlu, şunları söyledi:
 
"Isparta’da gıda üretim ve ihracatı artıralım. Bal üretimi gibi şifalı bitkilerle ilgili marka oluşturmak gerekiyor. Marka olursa balın fiyatı da artıyor. Örneğin bir anzer balı 650 TL’ye satılıyor. Burada çok önemli şifalı bitkiler var. Yayla turizmi, kış turizmini geliştirmeliyiz. Ormanlık alanda olsa biz 49 yıllığına yatırımcılara verebiliriz. Sizlerden gelen her teklifi değerlendirip, Isparta’yı daha ileriye taşımak için bende buranın hizmetkarı olarak elimden geleni yapacağım. 34 tesisin temelini attık açılışını yaptık. Sanayi, turizm tarım ürünlerinin tanıtımı çok önemli, yeni yeni projeler üretilmeli. Mermer konusunda da bölgemiz çok önemli bir yerdedir. Bunları ekonomik değere çevirmemiz gerekiyor. Antalya’daki turisti buraya çekmek adına çalışma yapmamız lazım. Sanayicilerimizin turizm konusunda taleplerine açığız. 49 yıllığına arazilerimizi kiralamaya hazırız. Isparta’da muhteşem bir tabiat var bunu da değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum“

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYİZ
 
ITSO Meclis Başkanı Şahlan da, 2015 yılında Karacaören’de üretimin durdurulması nedeniyle yaşanacak sıkıntıları Bakan Eroğlu’na aktardı. Meclis Başkanı Şahlan, Isparta'nın Türkiye’deki kültür balıkçılığının yüzde 11’ini üreten bir il olduğunu belirterek "dolayısıyla bu ürünün yüzde 75-80’i ihracata gidiyor. Bizim önemli bir sıkıntımız var 11 bin tonluk üretimimizin 7500 tonluk bölümü Karacaören’de üretiliyordu. 2015 yılında Karacaören’de üretim olmayacağı söyleniyor. Dolayısıyla bu 7500 tonluk üretimi yapan ruhsat sahiplerine Ermenek Barajı’nda imkan verilmesini ve mağdur edilmemesini istiyoruz“ dedi.
 
Konuyla ilgili daha önceden bilgisi olduğunu belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Konuyu biliyorum, sizin de bu konudaki hassasiyetinizi kutluyorum. Biz Bakanlık olarak bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Ayrıca, konuyu Gıda Tarım Bakanımızla görüşüp kimsenin mağdur olmayacağı şekilde bir düzenleme yapacağız.”

ITSO’nun Mermer Sektörü Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ali Aydoğmuş da Bakan Eroğlu’dan mermer ve maden ocaklarıyla ilgili orman izinleri ve saha genişletme izinleriyle ilgili bürokratik sürecin kısaltılması konusunda taleplerde bulundu. Maden sektörü temsilcilerinin bu konuda sorunlar yaşadığını anlatan Aydoğmuş, Bakan Eroğlu’dan destek istedi. Bakan Eroğlu da, yanında bulunan Müsteşar Yardımcısı’na konuyla ilgili çalışma başlatılarak kısa zamanda sorunun çözülmesi talimatını verdi.
 
 

Ekleme Tarihi
01.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Şifalı Bitkiler, marka oluşturmak, Veysel Eroğlu, Isparta
Link: 'Şifalı Bitkilerle İlgili Marka Oluşturmak Gerekiyor'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız