Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


'Bereket yağmurlarını için'

HÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam, ilk cemrenin havaya düşmesinin ardından Türkiye genelinde yağacak yağmurların Sahra Çölü tozlarından kaynaklandığını ve bereketin göstergesi olduğunu belirtip 'Bu yağmuru bekletmeden için' dedi.


Türkiye’de bazı bölgelerde lodosla birlikte gözlenen toz taşınımının, Sahra Çölü’nden rüzgarla gelen tozlar olduğunu belirten Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam "Toz bittikten sonra gelecek yağmurlarda ıslanmaktan çekinmeyin. Bunlar baharın bereket yağmurları olacak" dedi.
 
Havaya cemrenin düşmesinin ardından bereketli yağmurlar başlayacağını belirten Saydam, şöyle konuştu:
 
"Birkaç gün önce Sahra Çölü’nden çok yoğun toz çıkışı oldu ve Mısır üzerinden Türkiye’ye giriş yaptı. Böylece milyonlarca toz yığını Türkiye’ye geldi. Bu tozlar, kuru halde yani yağmur yağmadan önce dışarı çıkıldığında insanların ciğerlerine kadar gidiyor ve kana karıştığı için tüm sağlık sorunlarını tetikliyor. Baş ağrısı, astım krizi, tansiyon problemleri görülüyor. Bunun asıl nedeni tozlardır. Bu durumdan, basit şekilde havanın filtre edildiği ’poyrazmatik’ kullanılarak korunulabilir. Yağmurun yağmadığı tozlu havalarda dışarı çıkmamak lazım. Kapıyı bacayı kapatıp evde oturmak gerekiyor. Bu dışarıdaki hava özellikle üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarına neden oluyor."
 
'YAĞMURU BEKLETMEDEN İÇİN'

Prof. Dr. Cemal Saydam, Sahra Çölü tozlarının kuru haldeyken sağlığa zararlarının bulunduğunu, ama buluttaki su ile temas ettiğinde "bereket yağışlarına" dönüştüğünü anlatarak şöyle devam etti:
 
"Bu nedenle yağışlarla birlikte demir, mangan, çinko, diğer elementler ve de en önemlisi aminoasitler yağıyor. Amino asitler de proteinin temel taşı. Onun için bu günlerde gökten bonfile yağıyor diyorum. Onun için çıkın ıslanın tavsiyesinde bulunuyoruz. Çünkü vücuda bol miktarda protein alıyorsunuz. Zaten doğa da bu yağmurları bekliyor. Yağmurlarla birlikte yeşillikler canlanıyor, hayvanlar canlanıyor. Doğayı tetikleyen hadise de bu yağışlar. Bu proteini deri üzerindeki bakteri ve mantarlar aracılığıyla vücut alıp kullanabiliyor."
 
Türkiye’de son dönemde yağan yağmurların bereketin simgesi olduğunu belirten Saydam "Bu yağmuru herkese tavsiye ediyoruz. Bu yağmurun bekletilmeden içilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türkiye, Mısır, Hacettepe, yağmur, Bereket, Hacettepe Üniversitesi, sağlık, Cemal Saydam
Link: 'Bereket yağmurlarını için'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız