Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çiftçi eğitimi başladı

Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bitkisel üretim sezonunun başlamasıyla çiftçileri bilgilendirme çalışmalarına başladı.

İl merkezine bağlı Doğantepe kasabasında düzenlenen bilgilendirme toplantısına Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ümit Yıldız, Doğantepe Belediye Başkanı Bülent Ecevit Küp ve çok sayıda çiftçi katıldı. Doğantepe kasabasının konumu itibariyle Amasya’nın en önemli tarla bitkileri üretim sahası olarak öne çıktığını belirten Cahit Gülbay şunları kaydetti: “Tarlalarda iş yoğunluğunun başladığı bu dönemde, hem üretimle ilgili teknik bilgiler vermek Müdürlüğümüzün görevidir. Türkiye genelinde yağışlarda görülen azalma sebebiyle, üretimin olumsuz etkilenmemesi için çiftçilerimize alınması gereken tedbirlerle hakkında bilgi veriyoruz. Bu toplantıların dönem boyunca il merkezi ve ilçelerimize bağlı köylerde düzenlenmeye devam edecektir.”

Konuşmanın ardından uzman personel tarafından çiftçilere, zirai mücadele, sertifikalı tohum kullanımının önemi, seracılık, meyve sebze yetiştiriciliği, iyi tarım uygulamaları, alternatif tarım ürünleri, hayvancılık, gıda uygulamaları ve sağlıklı beslenme, tarımda iş güvenliği ve tüm tarımsal desteklemeler hakkında bilgiler verildi.
 
 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
05.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiftçi eğitimi başladı, çiftçi, eğitim
Link: Çiftçi eğitimi başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız