Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Mersin 9. Uluslararası Tarım Fuarı Açıldı

MERSİN (İHA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. işbirliğinde düzenlenen “Mersin 9. Uluslararası Tarım Fuarı” düzenlenen törenle açıldı. Fuara, Hollanda, İtalya, Fransa ve Güney Afrika ülkelerinden firmalar da katılıyor.
 
Mersin 9. Uluslararası Tarım Fuarı’nın CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’ndeki açılışına Mersin Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Cafer Kınanç, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, CNR EXPO İcra Kurulu Üyesi Cengiz Ersun, sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan CNR EXPO İcra Kurulu Üyesi Ersun, fuarın adının uluslararası olmasına karşın bölgesel nitelikte kaldığına işaret ederek, fuarı uluslararası niteliğe taşımak için çalışma yaptıklarını söyledi.
 
MTSO Başkanı Aşut da çadırda yerel başlayan fuarın bugün uluslararası bir tarım fuarı haline geldiğini kaydetti. Fuarın henüz hayal ettikleri düzeyde olmadığını da belirten Aşut, “Ama alınan mesafeleri yok saymak ve ekonomiye olan katkıları görmemek sektöre haksızlık olur. Mersin 9. Uluslararası Tarım Fuar'ında ulusal firmaların yanı sıra Hollanda, İtalya, Fransa ve Güney Afrika ülkelerinden katımları görmek, uluslararası ilginin somut göstergesidir. 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Etkinliği kapsamında 22 ülkeden 42 girişimci işadamını misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir Genç Girişimciler Kurulu burada. Tüm bunlar Mersin dinamiklerinin, özellikle tarım sektörünün bu işe sahip çıkmasının sonuçlarıdır" dedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Kınanç ise Mersin’in sanayi ve ticari değere sahip bitkisel ürün açısından önemli bir tarım merkezi olduğuna dikkat çekti. Bakanlık olarak, 2003'ten 2013'e kadar çiftçilere 62 kalemde 610 milyon lira destek verdiklerini, bu yıl da mazot, gübre, yem bitkileri ve hububat primlerini 2 ay içinde 18 milyon lira olarak ödediklerini anlatan Kınanç, şunları söyledi: “Mersin, yıllık yaklaşık 3 milyar dolarlık tarımsal hasıla ile Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor. Mersin, meyve üretiminde de yüzde 12'lik payla Türkiye'de ilk sırada, sebze üretiminde ikinci sırada bulunuyor. Örtü altı üretimde de ikinci sırada yer alıyor. Turunçgillerin yüzde 30'unu, limonun yüzde 60'ını, muzun yüzde 72'sini, çileğin yüzde 54'ünü Mersin üretiyor. Yaş meyve sebze ihracatının yüzde 24'ü, turunçgil ihracatının yüzde 35'i, bakliyat ihracatının yüzde 86'sı Mersin'den yapılıyor. Türkiye tarımsal üretiminin büyük bir bölümünü karşılayan Mersin, bu fuarla da başarısını ortaya koyuyor."
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdiler. Katılımcılar, fardaki stantları da gezerek, firma temsilcileriyle görüştüler. Tarım bitkileri, gıda ürünleri, tarım makineleri, zirai ilaçlar, tohumlar ve sulama sistemlerinin de yer aldığı fuar 9 Mart 2014 tarihine kadar açık kalacak.
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Mersin, 9. Uluslararası, Tarım Fuarı Açıldı, fuar, atrım
Link: Mersin 9. Uluslararası Tarım Fuarı Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız