Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"Bursa’da 1 Milyon Kişi Tarımdan Geçiniyor"

BURSA (İHA) - CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, 3 milyonluk Bursa’da 1 milyon kişinin geçimini tarımdan sağladığını belirterek, Bursa’nın artık bir avuç toprağı bile heba etmemesi gerektiğini söyledi. Şahin, göreve geldiklerinde büyükşehir olarak tarıma yönelik önemli destek politikaları uygulayacaklarını bildirdi.
 
TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ve CHP İl Başkanı Metin Çelik ile birlikte Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’yı Birliğin Başköy Tesisleri’nde ziyaret eden Necati Şahin, Bursa’da tarımın durumuna ilişkin görüş ve projelerini paylaştı.
 
Bursa’nın son derece verimli tarım topraklarının şehri yönetenlerin akılcı ve bilimsel olmayan politikaları yüzünden yok olduğunu belirten Şahin, artık bir avuç bir toprağın bile yok olmasına tahammül kalmadığını ifade etti. 3 milyonluk Bursa’da 1 milyon kişinin geçimini tarımdan sağladığını kaydeden Necati Şahin, “Avrupalılar bir avuç tarım toprağını yok etmezken biz erozyon ve yapılaşmalarla yok ediyoruz. Üretici kendi haline terk edilmiş, mazot ve gübre fiyatları altında eziliyor. Gittiğim köylerde eskiden ürün satarak düğün yaptığını söyleyen hemşehrilerimiz şimdi zeytinlikleri satarak düğün yapabildiklerini söylüyorlar. Bu acı bir durum. Bursa bunu hak etmiyor” dedi.
 
DÜNYAYI BEKLEYEN KRİZ
 
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü raporlarının tarım topraklarının yok edilmesi sebebiyle dünyayı 20 yıla kadar gıda krizinin beklediğini haber verdiğine dikkat çeken Necati Şahin, Bursa’daki bir metrekare tarım toprağının bile eskisinden değerli hale geleceğini vurguladı.
 
Bursa’nın meselelerine çözüm üretmede 4 temel stratejik hedefleri olduğunu dile getiren Şahin şunları söyledi:
 
“Nedir bu 4T? Tarım, ticaret, turizm ve teknolojik sanayileşme. Burada birinci önceliğimiz tarım. Tarıma öncelik verecek üretimi teşvik eden politikalar izleyeceğiz. Özellikle köylere yakın yerlerde ürün depolama tesisleri ve işletmeler kurarak tarıma dayalı sanayiyi teşvik edeceğiz, yerel ve uluslar arası festivallerle Bursa ile özdeşleşmiş ürünlerin tanıtım ve pazarlamasını yapacağız. Bursa'yı mutlak surette tarımla ön plana çıkarmak lazım, biz buna büyük önem veriyoruz.”
 
 

Ekleme Tarihi
07.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bursa, tarım
Link: 'Bursa’da 1 Milyon Kişi Tarımdan Geçiniyor'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız