Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bolu’da Çiftçilik Masaya Yatırıldı

BOLU (İHA) - Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunarak, kentteki çiftçiliği masaya yatırdı.
 
Göreve geldiğinden beri kurumları ziyaret ederek brifing alan Vali Ahmet Zahteroğulları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İsmail Taş ile şube müdürleri tarafından kapıda karşılanan Zahteroğulları, kurum çalışanları ile bir araya geldi. Toplantı salonunda kurum çalışanlarına hitaben bir konuşma yapan Vali Zahteroğulları, kendisinin tam bir tarım gönüllüsü olduğunu ifade etti. Daha önceki görevlerinde hep tarımsal ağırlıklı çalışmalar yaptığının altını çizen Zahteroğulları, kendisinin de bir köy çocuğu olduğunu, köyde yaşayan birinin yaptığı bütün işleri yaptığını belirterek, “Yaşantımdan, çocukluğumdan gelen tarımsal alandaki tecrübe belki işinizi kolaylaştıracak, belki zorlaştıracak. Bu konularla fazla ilgili vali ile çalışmak sizin için avantaj mı olur dezavantaj mı olur bilemiyorum. Ama tarım teşkilatıyla daha fazla çalışacağız. Bizim Bolu’nun mukayeseli üstünlüğü ne ise onları kullanacağız. Onları kullanmaya gayret edeceğiz. Tarımı ne kadar geleneksel uygulamaların dışına çıkarabilirsek, modern uygulamaları getirip kabullendirebilirsek, hep beraber o kadar katma değeri ile daha yüksek üretimler yapacağız. Dolayısıyla vatandaşımızın emeği daha çok değer kazanacak, cebine daha çok para girecek” şeklinde konuştu.
 
Bolu’nun çiftçilik anlamında ciddi bir tecrübesi olduğunu söyleyen Vali Ahmet Zahteroğulları, “Bolu, Türkiye’de anlaşmalı çiftçilik modelinin mucididir. Biz beyaz et, kanatlı hayvan üretimindeki modeli Türkiye’de başka tarımsal alanlarda, üretim alanlarında da yaygınlaştırabilirsek, bana göre Türk tarımının kurtuluşudur. Çünkü biz çiftçiden hem üretim, hem lojistik, hem pazarlama, hem teknik bilgi olmak üzere hepsini birden istiyoruz. Yapması mümkün değil. Ama sadece üretimine odaklanırsa, onun altyapısını hazırlarsa, ürettiğini pazarlama gibi bir kaygısı, derdi olmazsa, bir sıkıntısı olmazsa bizim insanımız çalışkandır, istediği şeyi üretir” diye konuştu.
 
Vali Zahteroğulları konuşmasının ardından il müdürlüğünün salonuna geçerek yetkililerden brifing aldı.
 
 

Ekleme Tarihi
07.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bolu’da, Çiftçilik, Masaya Yatırıldı, tarım, çiftçi
Link: Bolu’da Çiftçilik Masaya Yatırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız