Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Köylerde Tarla Okulu Dönemi Başladı

KARABÜK (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Karabük İl Müdürlüğü çiftçileri bilgilendirmek teknik ve pratik bilgilerini arttırmak amacıyla köylerde çeşitli konularda ‘Tarla Okulu’ düzenleyerek çiftçileri bilgilendiriyor.
 
Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, bu yılın ilk Tarla Okulunu Ödemiş köyünde düzenlediklerini söyledi.
 
Çataklı, Bitkisel üretimin önemli dallarından biri olan bağcılığın kentte çok eskilere dayanan bir geçmişi olduğunu söyleyerek, “Özellikle Safranbolu ilçemiz ile birlikte merkez köylerimiz Bulak, Yeşilköy ve Ödemiş köylerimiz de köklü bağ alanlarımızın bulunduğu bağcılık üretim bölgelerimizdir. Ancak, ilimizde oluşturulmuş bu bağların birçoğu eski tesis bağ alanlarıdır ve modern bağcılık kapsamında yenilenmesi gerekmektedir. Bu konuda, İl Müdürlüğümüzün çalışmaları ve Valiliğimiz destekleriyle eski bağların yenilenmesi ve modern bağcılık sistemi oluşturma çalışmaları kapsamında gerekli çalışmalar hız kazanmış olup, bu kapsamda İl Müdürlüğümüzün kuruluşundan bugüne kadar 468 dekar alana teknik ve modern telli sistem bağ tesisi kurulmuştur. Eski tesis bağ alanları ile beraber Gıda, Tarım ve Hayvancılık Karabük İl Müdürlüğü’nün ilimize kazandırdığı toplam bin 650 dekar bağ alanımız bulunmaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz bu bağların kurulmasının yanında, projelerin takibi ve çiftçilerimizin eğitimi çalışmalarına da önem vermektedir. Bu bağlamda, eğitim çalışmalarında da köklü değişiklikler yapıyoruz ve eğitim alanlarını üretim alanlarına taşıyoruz. Geçen yıl başlattığımız Tarla Okulu faaliyetlerinin bu seneki ilk çalışmasını Ödemiş köyünde, 14 adet bağcı çiftçimizle beraber başlattık. Ödemiş köyünde gerçekleştirdiğimiz faaliyetimizde, İl Müdürlüğümüzde görevli, konularında uzman, Ziraat Mühendisi, Ziraat Teknikeri ve diğer teknik personelimiz tarafından üreticilerimize, telli sistem bağcılıkta teknik budama ile şekil verme, kış budaması, bağda gübreleme, sulama gibi kültürel işlemlerin yanında bağda karşılaşabilecekleri hastalık ve zararlılar ile mücadele yöntemleri, kimyasal mücadele dışında kullanabilecekleri biyoteknik mücadele yöntemleri gibi konularda teorik ve pratik bilgiler verilmiştir” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
10.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Köylerde, Tarla Okulu Dönemi, Başladı, tarla okulu, tarım
Link: Köylerde Tarla Okulu Dönemi Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız