Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Arıcı ve Göçerlere ‘Sonar Enerji Sistemi’ Dağıtıldı

ADANA (İHA) - Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ‘Arıcılar ve Göçerleri Aydınlatma’ projesi kapsamında 48’i arıcı, 24’ü göçer olmak üzere 72 üreticiye ‘solar enerji sistemi’ verildi.
 
Arıcılar ve göçerler ‘sonar enerji sistemi’ni İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle teslim aldı. Törene, Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turhan Otlu, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, ilçe müdürleri ve çok sayıda arıcı ile göçer katıldı.
Burada konuşan Aygül, arıcıların ve göçerlerin yaşam koşullarının zor olduğuna dikkat çekerek, “İl Müdürlüğümüz; ilimizdeki gezici arıcıların ve aynı zamanda göçer küçükbaş hayvancılık yaparak geçimini sağlayan göçer ailelerin yaklaşık 5-6 ay devam eden zorlu yaşam şartlarını iyileştirmek amacı ile İl Özel İdaremizden sağladığı destekle ‘Arıcılar ve Göçerleri Aydınlatma’ projesi başlattı. Proje kapsamında kura ile tespit edilen üreticilerimize, güneşten elektrik üreten ve depolayarak geceleri de hizmet veren cihazlar verilecektir” diye konuştu.
 
Aygül, her bir solar enerji sisteminin maliyetinin 970 lira, projenin birinci etap maliyetinin ise 69 bin 840 lira olduğunu belirtti. Projenin ikinci etabında ise 206 adet solar enerji sisteminin dağıtılacağını kaydeden Aygül, “2. etabın toplam maliyeti 199 bin 820 TL’dir. İki etabın toplam maliyeti ise 269 bin 660 TL’dir. Proje sonucu 278 üreticimiz aydınlığa kavuşmuş olacaktır” dedi.
Vali Yardımcısı Halis Arslan ise üreticilerin bir zamanlar hayal bile edilemeyecek teknolojiye kavuştuğunu vurgulayarak, “Düşünün en ücra bir yerdesiniz. O mekanda karanlıkta bir ışık arıyorsunuz. Bu size çok büyük bir manevi destek verecektir. Bu teknoloji sayesinde çağımızın gerektirdiği iletişim gibi çok önemli bir konuya rahatlıkla kavuşacaksınız” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından üreticilere cihazlar dağıtıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
11.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Arıcı ve Göçerlere, Sonar Enerji Sistemi, Dağıtıldı, destek, arıcılık
Link: Arıcı ve Göçerlere ‘Sonar Enerji Sistemi’ Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız