Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Keskinoğlu, Malezya'ya Piliç Eti İhracatına Başladı

Keskinoğlu'nun ürünleri Malezya'da market raflarında satışa sunuldu.

Yıllardır sadece Endonezyalı tek bir üreticiden piliç Eti ithal eden Malezya, Keskinoğlu’nun üç yıllık çalışmaları sonrasında Türk piliç etine de onay verdi. Şubat ayında market raflarında piliç Eti ürünlerini satışa sunan Keskinoğlu, üç yılda Malezya’ya 5 milyon dolarlık ihracat yapacak.

Türkiye’yi dünyanın 75 ülkesinde temsil eden Keskinoğlu, alternatif pazarlar oluşturarak sektörün önünü açmaya devam ediyor. Singapur’un ardından dünyanın en zor girilen helal et pazarı Malezya’yı hedef alan Keskinoğlu, Malezya Tarım Bakanlığı ve Jakim (Malezya Diyanet Yetkili Otoritesi) ile üç yıldır sürdürdüğü görüşmeleri başarı ile sonuçlandırdı. Keskinoğlu yürüttüğü çalışmalar sayesinde Malezya’ya piliç Eti ihraç eden dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise ilk üreticisi oldu.

ÇOK BÜYÜK BİR POTANSİYEL VAR

35 milyon nüfusu ve 50 kilogram kişi başı tüketim oranı ile Malezya’nın piliç etinde büyük bir potansiyel taşıdığının altını çizen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Şu anda Malezya’nın piliç Eti ithalatı 37 bin ton ancak iç tüketim her yıl yüzde 11 oranında artıyor ve ithalat iznini de kolay kolay vermiyorlar. Biz üç yıl çalıştık bu ihracatın gerçekleşmesi için. Malezyalı yetkileri tesislerimizde ağırladık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve Malezya Ticaret Müşavirliğimizin bu süreçte büyük katkıları oldu. Şu anda aylık 50 bin kilo ile başladık ama birkaç yıl içinde bu rakamı 5’e katlayacağız. Dinamik ekonomisiyle Asya’nın en hızlı gelişen ülkesi Malezya’da başlayan bu faaliyetlerimiz çevre ülkelerdeki pazarları da tetikleyecektir. Malezya Hava Yolları ile de görüşmeye başladık, uçaklarda piliç Eti ve zeytinyağı ürünlerimiz ikram edilecek. 2014 yılında bunun da sonuçlanmasını bekliyoruz.” dedi.

300 NOKTADA SATIŞ BAŞLADI

Keskinoğlu ürünleri şu anda Malezya’da başta Coldstorage, Yogja ve Aeon süpermarketleri olmak üzere yaklaşık 300 noktada satışa sunulacak. Keskinoğlu, Ravika markasıyla beş yıldır Malezya’ya yapılan Türk zeytinyağı ihracatının da yüzde 90’ını tek başına yapıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Keskinoğlu, piliç eti ihracatı, tavuk, beyaz et
Link: Keskinoğlu, Malezya'ya Piliç Eti İhracatına Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız