Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Denizbank'tan 10 yıldır tarıma destek

Denizbank Tarım Bankacılığı Pazarlama Projeler Grup Müdürü Dr. Levent Öztürk Denizbank Tarım Bankacılığı olarak ekonomik kalkınma ve büyümeye katkı sağlama anlayışı doğrultusunda tarımsal alandaki üreticilerimize verdikleri desteği her geçen gün artırarak sürdürdüklerini söyledi.
 
Öztürk, 10 yılı aşkın süredir Tarım Bankacılığı hizmeti verdiklerini belirterek, 'Sektörün gelişmesine katkı sağlıyor, bir başka deyişle işletmeye yatırım yapılmasını sağlıyoruz' dedi.

2023 HEDEFLERİNE KARŞI SORUMLUYUZ

Öztürk, kredi tarımsal destek faaliyetlerini şu şekilde özetledi: 'Tarım alanında yaptığımız çalışmalarla amacımız; ülkemizde tarımsal verimliliğin artmasına, uluslararası rekabet gücümüzün yükselmesine katkı sağlamaktır. Ülkemizin 2023 yılına dönük 150 milyar dolar tarımsal üretim, 40 milyar dolar tarım ihracatı gibi hedefler için çalıştığı bir dönemde, finansman ve verimlilik araçlarımızla bu hedeflerin gerçekleşmesine katkı sağlamayı, tarım dostu bir Banka olarak sorumluluğumuz olarak görüyoruz.'

PAZAR PAYI YÜZDE 23

Öztürk açıklamasında, 'Özel bankalar arasında tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran banka konumunda olup müşteri sayımız 700 bine ulaşmış, kullandırdığımız kredilerin büyüklüğü ise 3 milyar TL'yi aşmıştır' dedi. Öztürk ayrıca, 'Özel bankalar arasındaki pazar payımız yüzde 23,5'dur. DenizBank öncülüğünde diğer özel bankaların da sektörle tanışmasını ve sektöre kullandırılan kredilerin her geçen gün artmasını memnuniyetle karşılıyoruz' ifadelerini kullandı.

Fındık üreticisine 788 milyon liralık ödeme

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal destekleme kapsamında 373 bin 500 fındık üreticisine verilecek destekleri açıkladı. Bakanlık, fındık üreticilerine toplam 788 milyon liralık destekleme ödemesi yapacak. Tarım Bakanlığı ayrıca, 14 ilde 373 bin 500 fındık üreticisine 788 milyon liralık alan bazlı gelir desteği ödemesi yapacak. Bugün başlayacak olan ödeme işlemlerinde üreticiler için T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak. Ödeme planı ve 15 Mart 2014 tarihinde açık bulundurulacak Ziraat Bankası şubelerine ilişkin detaylı bilgiye www.tarim.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Üretici kart

Öztürk, 'Üretici Kart' ile 400 bini aşkın üreticiye 12 bin üye iş yerinde tarımsal girdi alımlarında avantajlar sağladıklarını belirterek, 'Tarımda edindiğimiz tecrübe ile bölgelere özel değerlendirme yapabiliyoruz. Üreticiler, şubelerimizden, anlaşmalı üye işyerlerindeki POS makinalarımızdan, ATM'lerimizden, web sayfamızdan ya da sadece bir sms atarak cep telefonlarından Üretici Kart başvurusunda bulunabiliyorlar' dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Deniz Bank, tarım, destek, üretici kart
Link: Denizbank'tan 10 yıldır tarıma destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız