Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kendi Malzemelerinizle Kendi Suyunuzu Hazırlayın

İSTANBUL (İHA) - Çeşitli bitki, baharat, sebze ve meyvelerin eklenmesiyle oluşturulan su karışımları, sıvı ihtiyacını karşılamada en sağlıklı seçeneklerden biri olarak dikkat çekiyor. Günlük kalori ihtiyaçlarına uygun hazırladığı günlük menüleri her gün binlerce kişiye adrese teslim olarak ulaştıran Rafinera, özel su karışımlarının diyetin en iyi dostu olacağını belirtiyor.
 
Yaşamımızı sürdürmemiz, hayatta kalmamız için en önemli ihtiyacımız olan su, her gün yeni bir faydasıyla bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Son zamanlarda pek çok ünlü kişinin elinde görmeye başladığımız su karışımları, evlere diyet yemek servisi yapan Rafinera’nın da diyet dostu önerileri arasında yer alıyor. Özel su karışımları, sindirimden bağışıklık sistemini güçlendirmeye, cilt korumasından ruh sağlığına kadar birçok konuda kişilerin sağlığı üzerinde olumlu etkiler bırakıyor.
 
Uzmanlar, suyun zayıflama üzerinde de olumlu etkileri olduğu düşüncesinde birleşiyorlar. Su, yarattığı tokluk hissi, atıştırma isteğini azalması ve öğünler öncesinde tüketilmesi halinde yemeğin ölçüsünü kaçırmayı engellemesiyle diyetlerde başarının en önemli parçalarından biri olarak dikkat çekiyor. Özellikle sıcak su tüketimi, sıcak suyun soğuk suya oranla daha fazla tokluk hissi yaratması, sindirim dostu olması ve kabızlığı önlemesi gibi olumlu etkileriyle son zamanlarda pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.
Su içme alışkanlığı edinememiş ya da su içmeyi sevmeyenler için ise Rafinera’nın “özel su karışımları” gerek tatları, gerekse faydalarıyla kişilerin sıvı ihtiyaçlarını yine su ile karşılamalarına olanak sağlıyor. Zararlı katkı maddeleriyle üretilmiş, doğal vitamin ve mineral değerlerini kaybetmiş hazır meyve suyu ve diğer içeceklere karşı doğal, sağlıklı ve faydalı bir alternatif olarak önerilen özel su karışımlarını hazırlamak ve sağlıklı bir şekilde saklamak çok kolay. Rafinera’nın takipçileri için önerdiği su karışımlarına salatalık, elma, havuç, karpuz parçaları, nane veya portakal dilimleri gibi pek çok tat ve besin öğesi de katılabiliyor. Kan şekerini dengeleyen çubuk tarçın, aroması yüksek olan portakal kabuğu veya elma kabuğu ile hazırlayabileceğiniz su karışımları, istendiğinde tatlarını daha da artırabilmek için birkaç saat buzdolabında bekletilebiliyor.

SİZ NEREYE SU KARIŞIMINIZ ORAYA
 
Her ne kadar suyu cam şişeden içmek en sağlıklı yöntem olsa da son yıllarda üretilen ve sağlığa herhangi bir zararlı etkisi olmayan polietilen ve poliproplen matara ve şişeler ile hazırlayacağınız su karışımınızı çantanızda rahatlıkla taşıyabiliyorsunuz. Rafinera’nın beslenme programlarında danışanlarına önerdiği su karışımlarını isteyenler evinde de kendi malzemeleriyle hazırlayıp, tüm gün yanınızda taşıyabiliyor.
 
Her sabah güne başlarken 1 bardak sıcak suyun içerisine 1 dilim limon, 1 parça zencefil, 2-3 adet tane karanfil, 1 adet çubuk tarçın, 1 çay kaşığı elma sirkesi konularak içilmesi ise bedeninizle birlikte metabolizmanızın da uyanmasını sağlıyor.

METABOLİZMA DENGESİ İÇİN
 
Metabolizmamızı denge altında tutan aromalı sıvı karışımınızı 3 litre suyun içerisine 2 adet çubuk tarçın, 1 orta boy yeşil elma, 1 tatlı kaşığı karanfil, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 adet limon ekleyerek hazırlayabilir ve tüm gün yanınızda taşıyarak tüketebilirsiniz.

TOK TUTAN, AÇLIK HİSSİNİ BASTIRAN “ARADIĞIM SU” KARIŞIMI: YEŞİL SU
 
İştahınızı kontrol edemiyorsanız açlığınızı bastırmak için tok tutan yeşil su tarifini deneyebilirsiniz. Kendinizi aç hissettiğinizde 1 adet kabak, 3-4 salatalık, 1/2 demet maydanoz ve naneyi katı meyve sıkacağından geçirdikten sonra dilediğiniz kadar içebilirsiniz. Yeşil suyun yanı sıra ara öğünlerinizde tok kalmanızı desteklemek için detox ayranı da önerilen tarifler arasında yer alıyor. Tarif için 3 kaşık yoğurt, mineral dengesinin sağlanması amacıyla 1 adet maden suyu, maydanoz, dereotu ve naneyi blenderdan geçirip ara öğün olarak tüketebilirsiniz.

METABOLİZMA HIZLANDIRICI ÇAY
 
En sık duyulan ve ilgi çeken sıvı karışımları arasında yer alan metabolizma hızlandırıcı çay hazırlamak için 1 adet yeşil elma, 1 adet limon, 2 adet çubuk tarçın, 2,3 adet kakule ve 3,4 adet tane karanfili 1 litre su ile kaynatın. Antioksidan özelliklerini kaynama ile kaybeden bitkiler olan 1 tatlı kaşığı beyaz çay, 1 tatlı kaşığı karahindiba, 1 avuç mısır püskülü ve 10 adet kiraz sapını, kaynayan karışımı ocaktan aldıktan sonra ekleyip 15 dakika demleyin. Bu karışımı gün boyunca sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.

DETOKS SUYU
 
Detoks sıvıları vücudun zararlı toksin maddelerden uzaklaşmasını hedefliyor. Rafinera’nın en sık kullandığı tariflerinden biri olan detoks sebze suyunu, 3 salatalık, 2 kırmızıbiber, 1 elma, 100 gram ıspanak ve 1 limon suyunu 1 hafta boyunca taze sıkarak kahvaltıda tüketebilirsiniz.
 
Rafinera’nın etkin fayda sağlayan sıvı karışımlarından bir diğeri de Rooibos. Rooibos metabolizmayı hızlandıran ve yenileyen çayların başında geliyor. Gün içerisinde öğünlerden sonra 1 bardak içilmesi önerilen Rooibos Çayı, çubuk tarçın ve tane karabiber ile hazırlanıyor. Malzemelerin üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek etken maddelerin suya geçişini hızlandırabilir ve çayın faydalarını bu şekilde açığa çıkarabilirsiniz.
 
Özel su karışımlarını sıvı ihtiyacını karşılamada kullanabilir ve diğer yüksek kalorili yahut sağlığa zararlı içecekler için bir alternatif olarak hayatınıza katabilirsiniz. Rafinera, hipotansiyon, mide ya da bağırsak rahatsızlıkları, herhangi bir rahatsızlığı olanlar için bu karışımları hazırlarken mutlaka hekime veya diyetisyene danışılmasını öneriyor.
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kendi Malzemelerinizle, Kendi Suyunuzu Hazırlayın, karışım, su, karışım su
Link: Kendi Malzemelerinizle Kendi Suyunuzu Hazırlayın




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız