Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tarım Desteklemeleri Müracaatlarının Son Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

AYDIN (İHA) - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ gereği müracaatların son değerlendirme toplantısı yapıldı.
 
KKYDP kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi hakkında Tebliğ’ den yararlanmak için müracaatlar 11 Şubat günü sona erdi. Yasal süre içinde, 49 yatırımcı elektronik ortamda müracaat ederken 43 yatırımcı ise dosyasını Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne elden teslim etti.
 
Yatırımcılar tarafından Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edilen projeler, İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından 12 Şubat tarihinden itibaren değerlendirilmeye alındı. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Zeytin Toplantı Salonu'nda; Komisyon Başkanlığını Vali Yardımcısı Abdullah Aslan’ın yürüttüğü son değerlendirme toplantısı, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, ADÜ Ziraat Fakültesi, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası Başkanlığı temsilcilerinin katılımı ile 9 kişilik komisyondan oluştu.
projelerin değerlendirilmesi aşamsındaki uygulana kriterlerden bahseden Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından, ilgili tebliğ ve bu tebliğe bağlı olarak Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce hazırlanan Uygulama Rehberine göre, tüm projelerin, “İdari Uygunluk Açısından Değerlendirilmesi, Başvuru Sahibi ve Projenin Uygunluğunun Değerlendirilmesi, Proje Ön Değerlendirme Kriterlerine göre Değerlendirilmesi ve son olarak Genel Değerlendirme Kriterlerine göre değerlendirilmesi yapıldı. Değerlendirmeler sonucu projeler Bakanlığımızın onayına sunuldu. Bakanlığımız tarafından gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra, ilimizde uygulanması uygun görülen proje sahipleri ile Hibe sözleşmesi imzalanarak projelerin uygulanmasına-yapımına başlanılacaktır. Tebliğ gereği, uygulanacak projelerin 1 Aralık tarihine kadar tamamlanarak faaliyete geçmeleri gerekmektedir" dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
14.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım Desteklemeleri Müracaatlarının, Son Değerlendirme Toplantısı Yapıldı, tarımsal destek, müracaat
Link: Tarım Desteklemeleri Müracaatlarının Son Değerlendirme Toplantısı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız