Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Erarslan: "Yağ İhtiyacının 3'te 2'si İthal"

SAMSUN (İHA) - Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, "Devletçe yağlı tohum üreticilerine verilecek olan tarımsal girdi destekleri ve primler mutlaka arttırılmalı, 3'te 2'si ithalat yoluyla karşılanan yağ ihtiyacının yerli üretimden karşılanması sağlanmalıdır" dedi.
 
Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik) Genel Müdürü Ünal Erarslan, 2013-2014 yılı değerlendirmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada yağlı tohumlarda ülkedeki arz ve talep dengesinin oluşturularak desteklenmesi gerektiğini belirtti. Erarslan, "Birliğimiz kampanya döneminde 56 bin ton ayçiçeğini ve yaklaşık 900 ton soya ürününü nihai fiyattan satın alarak toplam yaklaşık olarak 62 milyon TL ürün bedeli ödemiştir. Birliğimiz tüm imkanlarını kullanarak üreticiye destek olmaya devam edecektir. Ayrıca yağlı tohumlarda ülkemizde ki arz talep dengesinin oluşturulması, fiyat istikrarının sağlanması için özellikle devlet tarafından yağlı tohum üreticilerine verilecek olan tarımsal girdi destekleri ve primler mutlaka arttırılmalı, üçte ikisi ithalat yoluyla karşılanan ülkemizin yağ ihtiyacının yerli üretimden karşılanması sağlanmalıdır" diye konuştu.
 
Üreticiye 2014 yılı ürünü üretimi için ise kredi verdiklerini söyleyen Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, "Ülkemiz ve bölgemiz genelinde ayçiçeği ekimini yaygınlaştırmak amacıyla 2014 yılı ürünü üreticilerimize 'Tarla Hazırlığı İçin Ürün Nakit Avans Kredisi' verme kararı almış ve kredi dağıtımlarımız kilogram ürün başına 20 kuruş olarak kooperatiflerimizde başlamıştır. 2013 yılında gerçekleşen yüksek rekolteyle beraber fiyatlarda ani düşüş yaşanmıştır. Bu nedenle geçtiğimiz hasat döneminde piyasa da oluşan ürün fiyatları istenilen seviye de gerçekleşmemiştir. Birliğimiz piyasada oluşan tüm olumsuz şartlara rağmen ortaklarına iyi bir fiyat verebilmek için tüm imkanlarını da zorlamıştır" şeklinde konuştu.
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ünal Erarslan, Yağ İhtiyacının, 3'te 2'si İthal, yağ, ithalat
Link: Erarslan: 'Yağ İhtiyacının 3'te 2'si İthal'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız