Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Meraya ziraat fakültesi köylüleri böldü

UŞAK’ın Sivaslı İlçesi’ne bağlı Akarca Köyü’ne ait merada, Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Uygulama Alanı kurulmak istenmesi köylüleri ikiye böldü.

Köylülerden bazısı karşı çıkarken, muhtar Erdoğan Tural’ın da aralarında bulunduğu bir kısmı da köyün kalkınmalarına yardımcı olacağını savundu. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise protokolü inceleyeceğieni söyledi. Akarca Köyü’ne ait yaklaşık 2 bin dekar büyüklüğündeki meraya kurulması planlanan Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Uygulama Alanı köylüleri ikiye böldü. Bini büyükbaş yaklaşık 2 bin hayvanın olduğu Akarca Köyü’nde, 100 hanede yaşayan yaklaşık 500 kişinin büyük bir bölümü hayvancılık ve tarımla geçindiklerini belirtip, bölgenin ellerinden gitmesi halinde hayvan otlatacak yer bulamayacaklarından endişe ettiklerini söyledi. Köylülerden Şahin Kural, "Muhtar, köylüden habersiz, üniversiteyle protokol imzalamış. Hiçbir şeyden haberimiz yok. Bu köylünün ölüm fermanı demek. Biz fakülte falan istemiyoruz. Meramızı istiyoruz" dedi.

İKİ ÇOBAN İÇİN VAZGEÇMEM

Akarca Köyü’nün 10 yıllık muhtarı Erdoğan Tural, söz konusu meraya Uşak Belediyesi tarafından 2005 yılında çöplük yapılmak istendiğini hatırlatıp, "Buna sonuna kadar karşı çıktım. Köylünün menfaat için de her şeyi yaparım. Ancak, iki çoban hayvan otlatacak diye köye yapılacak yatırıma karşı çıkmanın akıl alacak yanı yok" dedi. Uşak Üniversitesi’ni bacasız fabrikaya benzeten Muhtar Tural, "Köyümüzün geleceğini kurtaracak olan Ziraat Fakültesi hem köyümüz kalkındıracak hem de köyümüze katkı sağlayacak. Altın madeni için Gümüşkol Köyü nasıl servis hizmetleri başlatıp kendini kurtardıysa, bizler de servis ağı kurarak öğrencilerimizi köyümüze taşıyıp yeni bir sektör yaratabiliriz. Köyümüze yeni bir ekmek kapısı açılacak" diye konuştu.

YARISI KÖYLÜYE KALABİLİR

Sorunlarını dinlemek için geldiği Akarca Köyü’nde köylülerin yanında tartışmaları üzerine zor anlar yaşayan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, köy merasında ziraat fakültesi kurulmasının köylüye maddi olarak çıkar sağlayacağını düşündüğünü söyledi. Milletvekili Yılmaz, "Okulda köylüye gelir getirecek kafeterya gibi alanlar yaratılabilir veya meranın bir bölümünden faydalanması için bir sistem oluşturulabilir. hem köylü mağdur olmaz hem de gelir sağlayabilir. Protokolü inceleyeceğim" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: mera, ziraat fakültesi, köylü, çiftçi, çoban
Link: Meraya ziraat fakültesi köylüleri böldü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız