Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Gümüşhane'nin Godil Deresi'nde Balık Ölümleri

GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane’nin merkeze bağlı Gümüşkaya Köyü Muhtarı Erol Kumru, Godil Deresi'nde son günlerde gerçekleşen balık ölümlerinin kendilerinin endişelendirdiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada, derede balık ölümlerinin yanı sıra canlı olan balıkların bazı kısımlarının çürüdüğünü, bazılarının hareketsiz halde dere kenarlarına sürüklendiğini tespit ettiklerini kaydeden Kumru, 10 yıl öncesine kadar içilebilir durumda olan dere suyuna, şimdi ellerini bile sokmaya korkar duruma geldiklerini dile getirdi.

Tüm vadi halkı olarak deredeki suyla ilgili duydukları bu endişenin, vadiyle ilgili gelecek kaygısına ittiğini kaydeden Kumru, “Vadi halkı olarak gerek balık ölümleri gerekse de derede gözlemlediğimiz kirliliğin kaynağı olarak bölgede bulunan maden işletmelerinin olduğunu düşünmekteyiz. Vadi halkı olarak doksanlı yıllarda ilimiz Karamustafa Köyünde bulunan barit madeni işletildiği sıralarda karşılaştığımız bu tür vakalar madenlerin deremize verdiği zarar noktasında fikrimizin pekişmesine neden olmaktadır” dedi.

Karşılaşılan bu problemle ilgili Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gibi kurumlardan gerekli analiz ve yaptırımların uygulanması noktasında destek istediklerini dile getiren Kumru, “Vadi halkı olarak duyduğumuz gelecek kaygımızdan ötürü madencilik faaliyetlerine vadimizde son verilmesini, aksi durumda biten tarım faaliyetlerimiz ve yaşam alanımızın kaybolmasından dolayı vadide sağlıklı bir yaşam sürdüremeyeceğimizi belirtmek isteriz” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
18.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gümüşhane, Godil Deresi, Balık Ölümleri, balık
Link: Gümüşhane'nin Godil Deresi'nde Balık Ölümleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız