Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Organik Zeytinyağı Tesisi İçin İlk Kazma Vuruldu

KİLİS (İHA) - GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından ihale edilen, Organik Tarım Projesi kapsamında Kilis’in Kocabeyli Köyü Organik Zeytinyağı İşleme, Paketleme ve Depolama Tesisinin yapımı için müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı.

Projenin taraflarından olan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu’nun da katıldığı protokolle GAP Bölge Kalkınma İdaresi Ekonomik Kalkınma Genel Koordinatörü Dr. Nusret Mutlu, UNDP adına Ulusal İnşaat Mühendisi Güray Balaban, GAP Organik Tarım Küme Projesi Saha Koordinatörü Murat Candemir ve Kilis Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Polat tarafından ilgili müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı.

Projenin Kilis ve bölge için ne kadar önemli olduğunu ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, “GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ile kurulacak olan entegre organik zeytinyağı fabrikasının ihalesini alan firmaya yer teslimi yaptık bugün. İnşallah en geç Eylül ayında Kilis değeri 2 milyon TL olan fabrikasına kavuşacak ve bunun tamamına yakını hibe. İnanın böyle bir yatırım hiç bir ilde yok. Kilis bu açıdan imkansızı başardı” dedi.
 
  

Ekleme Tarihi
18.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: organik zeytinyağ, tesis
Link: Organik Zeytinyağı Tesisi İçin İlk Kazma Vuruldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız