Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Hayvancılık Paneli Düzenlendi

MALATYA (İHA) - Malatya’nın Battalgazi Tarım Meslek Lisesi tarafından organize edilen ‘Türkiye’de Hayvancılık ve Hayvancılığın Geleceği’ konulu panel düzenlenerek, hayvancılığın sorunları dile getirildi.
 
Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılan ‘Türkiye’de Hayvancılık ve Hayvancılığın Geleceği’ konulu paneline, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Erzurum Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Armağan Hayırlı, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıcı, Tarım Meslek Lisesi Müdürü İdris Fırat, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Fevzi Çiçek, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir ile Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akan ve üreticiler katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, “Battalgazi ilçemizin yüzde 80’i tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Çiftçilerimizi eğitip teknolojiden yararlanarak verimliliği arttırabiliriz. Türkiye’de Hayvancılık ve Hayvancılığın Geleceği ile ilgili panele emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum, hepiniz hoş geldiniz” dedi.
 
Daha sonra kürsüye gelen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi ise şunları söyledi:

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak tarımın her sahasında hibe desteklerimiz var. Artık Bakanlığımız proje sunan şahıs ve işletmelere destek veriyor. Malatya’da 128 bin adet büyükbaş, 265 bin adet küçükbaş hayvan varlığına sahibiz. Bu rakamlar yeterli mi, tabiî ki değil. Çünkü mera varlığımız çok daha fazla ve bu rakamların çok üstünde kapasiteye sahip. Hayvancılıktaki karlılığın en büyük etkeni kaba yem üretimini işletmenin kendisinin yapmasıdır. Sulu tarım arazilerimiz var. Buraların bir kısmını kaba yem üretiminde kullanabiliriz. Bu kapsamda hayvancılık tesisi kuran 29 kişiye 27 bin dekar mera alanı ihaleyle verildi. Hayvancılıkta verimliliği ve karımızı arttırmak istiyorsak kaba yemimizin büyük bir kısmını yetiştirmemiz lazım.”
 
Tarım Meslek Lisesi Müdürü İdris Fırat da şöyle konuştu:
 
“Türkiye olarak hayvan varlığımız yeterli ama verimlilik düşük. Son yıllarda hayvancılıkta yapılan teknolojik atılımlarla verimlilik artmaya başladı. Modern hayvancılığa geçerek daha bilinçli uygulamalarda bulunursak karımız yukarılara çıkacaktır.”
Daha sonra panelist olarak programa katılan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Fevzi Çiçek, Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Armağan Hayırlı tarafından Türkiye ve Malatya’da hayvancılığın durumu ve alınması gereken önlemlerle ilgili sunum ve bilgilendirme yapıldı.
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: hayvancılık, panel, Malatya
Link: Hayvancılık Paneli Düzenlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız