Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kayseri Tarım Fuarı Açıldı

KAYSERİ (İHA) - Kayseri Tarım Fuarı açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ‘’Açılan bu fuarlar önemlidir’’ dedi.
 
Dünya Ticaret Merkezi’ndeki fuarın açılış törenine, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, KESOB Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ve davetliler katıldı.
 
Açılışta konuşan KTO Başkanı Hiçyılmaz, ‘’Kayseri Ticaret Odası olarak şehircilikte, sanayide ve ticarette marka haline gelen şehrimizi, her alanda olduğu gibi tarımda da bir marka haline gelmesi ve bunun için desteklenmesi çok önemlidir. Şehrimizin tarım faaliyetleri ile adından bahsettiren ve gıpta ile bakılan bir noktaya ulaşması herkesin olduğu gibi bizimde temennimizdir’’ dedi.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ise, özellikle tarım fuarlarının çiftçi ile buluşma noktası olduğu için önemli olduğunu bildiklerini ifade ederek, ‘’Biz de gerek Pancar Ekicileri Kooperatifi olarak gerek Kayseri Şeker Fabrikası olarak tarım fuarında kuruluşlarımızı en güzel şekilde temsil etme gayreti içerisindeyiz. Özellikle son 3 yıldır, çiftçilerimizin köylerden buraya taşınması noktasında kuruluşlarımız büyük gayret sarf ediyorlar’’ diye konuştu.
 
Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, ‘’Bu fuarları açmak önemlidir. Ama bunları devam ettirmek bence çok daha önemlidir. Çünkü her yeni etkinlik yeni bir heyecan ile başlıyor. 1 ve 2 yıl düzenlendikten sonra onu geleneksel hale getirmek ve devam ettirmek gerçekten daha zor oluyor. Ama buradan anlaşılıyor ki bu yıl dokuzuncusu yapılan ve artık uluslar arası hale dönüşen bu fuar gerçekten Türkiye’nin merkezi olan Orta Anadolu’da çok önemli bir yere sahip. Katılan firma sayısının da bin 400’e ulaşması gerçekten çok ciddi bir rakam’’ dedi.
 
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da, yaptığı konuşmada, fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kayseri, tarım fuarı, fuar
Link: Kayseri Tarım Fuarı Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız