Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Adıyaman'da Eğitimli Çobanlar Görev Yapacak

ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'da çobanlık yapan kişilere ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ eğitimi verilmeye başlandı.
 
Adıyaman’da çobanların sertifikalı olması için Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ adlı mesleki eğitim kursunun açılışı yapıldı.
 
Ziraat Odası toplantı salonunda açılışı yapılan kurs ile Adıyaman merkez ve ilçelerinde 2014 yılı içerisinde 4 kurs ile 100 kişinin eğitilmesi hedefleniyor. Küçükbaş hayvanlarda sürü yönetimi, hayvan ıslahı, ağılların teknik şartları, küçükbaş hayvan hastalıkları ve zararları konularında, 15 gün boyunca 120 saat eğitim verilecek. Kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecek.
 
Kursiyerlerin mesleki becerilerini arttırarak onların iş hayatına ve yeni teknolojiye uyum sağlamalarını amaçladıklarını belirten Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, ülkemizdeki küçükbaş hayvan sayısının azlığına dikkat çekti.
 
Adil Alan, “Ülkemizin mera yapısı küçükbaş hayvan için çok uygun. Bakanlığımız bu kursları bitirerek sertifika almayı hak kazanan kişilere iş bulma imkanını arttıracak bu sertifika sahibi olan kursiyerleri istihdam eden yetiştiricilere de 8 bin TL destek verecektir. Bundan sonraki süreçte ise bu sertifikalar bu kurslarla verilmeyecek. Üniversitelerin iki yıllık okulunu bitirenler bu sertifikayı alabilecekler. Dolayısıyla bu yıl alanlar çok şanslılar. 2007 yılında küçükbaş hayvan sayısında ciddi bir azalma oldu. Damızlık hayvanlarımızın çoğu kesime gitti ve vatandaşlarımızın elinde hayvan çok azaldı. Ülkemizde sayı 40 milyondan 22 milyona düştü; bugün 30 milyonun üzerine tekrar çıkarıldı. Bakanlığımızın açtığı kurslar ve çeşitli projelerle küçükbaş hayvan sayısını arttırdı. İnşallah bundan sonraki süreçte küçükbaş hayvan sayısı artacaktır. Adıyaman genelinde 250 bin küçükbaş hayvan mevcuttur” dedi.
 
Adil Alan’ın açılış konuşmasının ardından veteriner hekim ve ziraat mühendisleri tarafından eğitimlere başlanıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
21.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Adıyaman, Eğitimli Çobanlar, Görev Yapacak, çoban
Link: Adıyaman'da Eğitimli Çobanlar Görev Yapacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız