Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"Tarımı stratejik bir mesele olarak gördük"

Bakan Mehdi Eker, "Biz Tarım işini stratejik bir mesele olarak gördük ve ele aldık" dedi.
 
HATAY- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarımı, stratejik bir mesele olarak gördüklerini söyledi. Hatay'ın Erzin ilçesinde çiftçilerle bir araya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, AK Parti hükümetinin tarım politikalarını anlattı.

Türkiye'nin ilk tarım kanununu Cumhuriyetin ilan 83 yıl sonra ilk defa AK Parti hükümetinin çıkardığını belirten Eker, "Tarım kanunu bir ülkenin, tarımla ilgili geleceğidir, tasa, gayesidir, amacıdır, Tarım kanunu yoksa o ülkenin tarımını günlük politikalarla işi götürüyorsunuz demektir. Biz, tarım işini stratejik bir mesele olarak gördük ve ele aldık" dedi.

Eker, 7,5 milyon Türk çiftçisinin 10 sene önce 23 milyar dolar tarımsal üretim gerçekleştirdiğini, bu rakamın 2013 yılı itibarıyla 62 milyar dolara yükseldiğini dile getirerek, Türk tarımının bu noktaya gelmesinde AK Parti hükümetinin stratejisinin rolü olduğunu vurguladı.

Ülkenin kış aylarında yeteri kadar yağış almadığına dikkati çeken Eker, "Su kaynaklarının verimli kullanımını teşvik etmek amacıyla basınçlı ve damla sulama projelerine yüzde 50 destek sağladık. Daha önceki hükümetler döneminde olmayan makine ekipmanlarına destek verme uygulamasını AK Parti hükümeti başlattı. Şimdi 34 çeşit makine ekipmanına yüzde 50 hibe desteği veriyoruz. Biz, aynı zamanda, Türkiye'nin 1935'lerde konuştuğu tarım sigortası uygulamasını 2005 yılında hayata geçirdik" diye konuştu.

Çiftçilerin sorularını da cevaplayan Eker, daha sonra Belen ilçesine geçerek, İskenderun Belediye Meclis Üyesi Hıdır Güneş'in evine, eşinin vefat etmesi nedeniyle taziye ziyaretinde bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım, Eker, Mehdi
Link: 'Tarımı stratejik bir mesele olarak gördük'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız