Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kocaeli'de Çiftçiler Modern Yöntemleri Öğreniyor

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin topraktan pazara yanında yer alıyor. Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği bünyesinde tarım ve hayvancılık konularında çiftçilere yönelik uygulamalı eğitim ve seminerler düzenleniyor. Önemli Avrupa Birliği projeleri hayata geçiriliyor. Köylerde bilinci ve verimi arttırmak adına Büyükşehir’in görevlendirdiği ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler yerinde hizmet veriyor.
 
Çiftçilerin tarımsal ve hayvansal yetiştiricilik konularında, mevcut alışkanlıklarını terk etmeleri, bilgilerini güncellemeleri ve modern yöntemleri benimsemeleri amacıyla eğitim seminerleri uygulanıyor. Köylerin üretim yapıları ve taleplerini göz önünde bulundurarak uygulamalı eğitim ve seminerler düzenleniyor. Ayrıca modern uygulamaları yerinde göstermek için örnek işletmelerde ve eğitim merkezlerinde uygulamalı kurslar tertip edilerek inceleme gezileri düzenliyor. Eğitimlere katılan çiftçiler sertifika veriliyor.
 
Daha önce çiftçilerin eğitimleri kahvehanelerde ve boş alanlarda yapılıyordu. Büyükşehir Belediyesi bu eğitim alanlarının teknik yeterliliklerinin olmaması nedeniyle yeni eğitim merkezleri oluşturdu. Eğitim materyallerinin alanlara adapte edilememesi nedeniyle merkezi köylere, atıl durumdaki okul ve benzeri yapılar onarılarak eğitim merkezleri kuruldu. Eğitimler bu merkezlerde örnek sera, bahçe ve benzeri üretim alanlarında uygulamalı olarak yapılıyor.
 
 

Ekleme Tarihi
23.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kocaeli, Çiftçiler, Modern Yöntemleri, Öğreniyor, tarım
Link: Kocaeli'de Çiftçiler Modern Yöntemleri Öğreniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız