Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Sarıgöllü Üzüm Üreticisi 2 Bin Asmaya Thompson Aşıladı

MANİSA (İHA) - Sarıgöllü üzüm üreticisi Sadettin Öztürk(59),beş yıl önce 10 dekarlık bağında Alfons türü üzüm yetiştirdi. Yeterli miktarda verim alamayınca asmaları keserek ‘’Oyma’’ adı verilen aşılamayla ilçede ilk kez piyasa değeri ve verimi çok yüksek olan, çekirdeksiz sofralık ’’Thompson’’üzüm aşılattı.
 
Siyah, tatlı çekirdekli üzüm türü olan Alfons’dan beş yıl içerisinde yeterli verimi alamadığını belirten Üzüm üreticisi sadettin Öztürk(59) ‘’mevcut olan Alfons üzüm asmalarının yerde 15Cm,kalacak şekilde omçalarını kestirdim. Aşı yapacağım beyaz, çekirdeksiz, sofralık üzüm türü olan Thomoson çubukları temin ederek, Turgutlu’dan iki aşı ustasını getirdim. Birlikte, Alfons üzüm asmasına, ilçede ilk kez çekirdekliden, çekirdeksiz üzüm türü olan Thompson aşılamasına başladık.2000 asmaya aşılama yapılacak.Thompson üzümü beyaz,oval şekilli olup Avrupa ülkelerinde aranan bir üzüm türdür.Aşıladığımız üzüm tür potasyum,kalsiyum,magnezyum ve C vitamini bakımından oldukça zengindir.’’dedi.
 
Öte yandan Sarıgöl İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Toy ,Alfons üzümleri yayla bağcılığı için ideal üzümler arasında yer aldığını belirterek’’ Üzüm dikimi yapacak olan bağcılarımızı uyarıyoruz. Alfons ovada az verim vermekte. Oysa yaylada verimi çok oluyor. Bağcımızın Afons üzümüne,yarma aşıyla aşılama yapması sağlıklı yapıldığında başka tür üzüm alması mümkündür.''dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
25.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: üzüm, Sarıgöl, üretici, Thompson
Link: Sarıgöllü Üzüm Üreticisi 2 Bin Asmaya Thompson Aşıladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız