Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Arıcıların göç hazırlığı erken başladı

Her yıl mayıs ayından itibaren çeşitli bölgelere göç etmeye başlayan Karadenizli arıcılar, bu yıl doğanın erken uyanmasıyla nisan ayının ilk haftasında göçe hazırlanıyor.

Her yıl mayıs ayından itibaren çeşitli bölgelere göç etmeye başlayan Karadenizli arıcılar, bu yıl doğanın erken uyanmasıyla nisan ayının ilk haftasında göçe hazırlanıyor.

Nisan ayında yayla yolcuğuna başlamayı planlayan arıcılar bir yandan kovanlarını ve çerçevelerini tamir ediyor, bir yandan da yaylada arı bakımı için gerekli malzemeleri tedarik etmeye çalışıyor.

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, uzun yılların ardından Karadenizli arıcıların bu yıl erken göçe hazırlandığını söyledi.

Arıcıların iki hafta içerisinde hazırlıklarını tamamlamaya çalışacağını belirten Aydın, yalancı baharın uzun sürmesi ve doğanın da erken uyanmasıyla arıcıların bu yıl nisan ayından itibaren göç etmeye başlayacaklarını kaydetti.

Arıların şubat ayından itibaren uyandığını ve arıcıların bir kısmının nisan başında arılarını Amasya ve Tokat'a, bir kısmı da Akdeniz'e, büyük bir bölümünün ise Güneydoğu Anadolu'ya götüreceğini anlatan Aydın, göçün geçmiş yıllara oranla bir ay erken başlayacağını ifade etti.

Erken göç yapacak arıcıların hazırlıklarının da erken başladığını vurgulayan Aydın, "Arıcılarımız göç öncesi yapacakları hazırlıklar için ilk olarak Ziraat Bankası'ndan kredi kullanıyor. Bu kredileriyle bütün malzemelerini alıyorlar. Boş kovanını ve çerçevesini tamir ediyor, barakası olmayan barakasını alıyor. Yaylada arılarına verecekleri balmumunu ve bütün ekipmanını da hazır hale getiriyor. Bu hazırlıklar yaklaşık bir ay sürüyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ordulu bazı arıcılar göç öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Şirinevler Mahallesi'ndeki arıcılar da göç öncesi kovan ve çerçeve tamiri yaparak hazırlıklarına devam ediyor.       
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: arıcılar, yayla, arıcıların göç hazırlığı, erken başladı, göç
Link: Arıcıların göç hazırlığı erken başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız