Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kırklareli’deki Arı İşletmeleri Denetleniyor

KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Kırklareli merkez ve ilçelerdeki arı işletmeleri denetimleri yapıldı.

Havaların ısınması ile birlikte, Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arı işletmelerini denetledi. Yapılan denetimlerde Kırklareli’de mevsimden kaynaklanan arı kayıplarının en fazla yüzde 5 olarak görüldüğü kaydedildi.

Sonbahar bakımlarında, arı kolonilerinin varroa mücadelesi, sonbahar beslemesi, bulaşıcı arı hastalıkları ve yeni ana arı ile kışlamaya girmenin arı ölümlerini en az oranda kalmasına sebep olduğu bildirildi.

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, arıların erken gelişmesi için arı kovanlarının, yerden 40 santimetre yükseklikteki sehpaların üzerine koyulması gerektiği belirtilerek, "Kırklareli sınırları içerisindeki değişik iklim koşullarına uyum gösteren Trakya arısı, yakın illerdeki arı kayıplarının da satın alma yolu ile satın alınan illerdeki arıcılık faaliyetlerinin devamına sebep oluyor. Geçmiş yıllara göre havaların erken ısınması arı gelişimini olumlu olarak etkilemiştir. Yapılan arı işletme ziyaretlerinde arıcılarımız, aniden havaların soğuyup, arılarının açlıktan ölme riskine karşı gerekli tedbirlerin alınması konusunda teknik personelimizce bilgilendirildi. Arıcılık çalışmalarının az kayıp ile başlaması, arıcıların aynı zamanda arı kovanlarının sonbahar bakımlarının dikkatli yapıldığının bir göstergesi konumundadır" ifadeleri kaydedildi.
 
 

Ekleme Tarihi
26.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: arcılık, arı işletmeleri, denetim, Kırklareli
Link: Kırklareli’deki Arı İşletmeleri Denetleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız