Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Köfte ihbarından küflü sucuk çıktı

174 Alo Gıda Hattı'na bir işletmede üretilen hazır köftelerin içerisine sakatat katıldığı şüphesiyle yapılan başvuruyu değerlendiren Yenimahalle İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, gittikleri işyerinde şikayete konu olan köftelerden numune alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderirken başka bir manzarayla karşılaştı.

İş yerinde başka bir bölümde bulunan ve küflenerek kokuşmuş sucukları tespit eden ekipler sucuklara el koydu. Yaklaşık 500 kangaldan oluşan 180 kilo ağırlığındaki sucuklar yapılan işlemlerin ardından Sincan Çadırtepe'de bulunan katı atık depolama alanına götürülerek imha edildi ve işletmeye bin 329 lira idari para cezası uygulandı. Köfte numunesi sonuçlarına göre de işletmeye ayrıca işlem yapılacak. Yapılan ihbardaki şüphe doğru çıkar, köftenin içerisinde sakatat tespit edilirse işletmeye ayrıca 13 bin 304 lira daha idari para cezası uygulanacak.

VATANDAŞ DUYARLI OLMALI
 
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, denetimlerde etkinliğin ve verimliliğin artırılması için Ankaralılar'a da önemli görevler düştüğünü söyledi. Bakanlığın her tüketicinin bir denetçi olduğu prensibiyle uygulamaya koyduğu 174 Alo Gıda Hattı'nı Ankaralılar'ın benimsediğini ve etkili bir şekilde kullandığını kaydeden Temel, “Ankaralıların bu konuda çok duyarlı olduğunu memnuniyetle gözlemliyoruz. Ankaralılar gördükleri aksaklıkları gerek bizlere, gerekse ihbar hattına iletiyorlar. Ankara 174 Alo Gıda Hattı'na en çok başvuru yapılan ikinci il durumunda. Ankaralılar'ın bu duyarlılığı denetimlerdeki başarımızı da artırıyor” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Köfte ihbarından, küflü sucuk çıktı, gıda, gıda güvenliği
Link: Köfte ihbarından küflü sucuk çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız