Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Manisa TKDK Rekora Koşuyor

MANİSA (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörlüğü (TKDK) 10 Şubat-21 Mart tarihi itibariyle 12’nci çağrı döneminde toplam 109 Milyon TL yatırım miktarında projeleri kabul etti.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörlüğünce 12’nci çağrı döneminde 1 milyon ve üzerinde yatırım bütçeli 71 adet proje kabul edilirken, bu projelerin toplam yatırım tutarı 109 milyon 167 bin 450 TL olduğu bildirildi. Projelerin onay süreci tamamlanırken, projelerin uygulandıktan sonra hibe tutarının 62 milyon 96 bin TL olması bekleniyor.
 
TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü 12’nci çağrı döneminde toplam yatırım tutarına göre Ankara, Elazığ ve Malatya’dan sonra Türkiye 4’üncüsü oldu.
 
12. çağrı döneminde Manisa’dan 6 adet ‘Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım”, 3 adet ‘Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım (Kırmızı Et)’, 38 adet ‘Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım (Kanatlı Eti)’, 1 adet ‘Süt Ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi Ve Pazarlanması’, 3 adet ‘Et Ve Et Ürünlerinin İşlenmesi Ve Pazarlanması’, 2 adet ‘Meyve Sebzelerin İşlenmesi Ve Pazarlanması (Soğuk Hava Deposu)’, 2 adet ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi (Arıcılık)’ ve 16 adet ‘Yerel Ürünler Ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi’ projesi olmak üzere 71 adet proje onaylandı.
 
Çağrı dönemiyle ilgili bir değerlendirme yapan TKDK Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, “12’nci çağrı döneminde sektör bazında bakıldığında kanatlı sektörü (tavuk eti) projeleri ilimizde daha çok rağbet görmektedir” dedi. Işık, ayrıca 2013 yılı aralık ayı sonunda Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Manisa’nın yerel ürünler listesinin onaylanması ile beraber ikinci sektör olarak yerel ürünlere yatırım projelerinin öne çıktığını belirterek yerel ürünlerde ise zeytin ve zeytin ürünleri projelerinin ağırlıklı olarak sunulduğunu söyledi.
 
Bundan önceki 11’inci çağrı döneminde 82 Milyon yatırım bütçeli proje aldıklarını ileten Ahmet Işık, “Bu projeler daha çok çiftlik faaliyetlerinin desteklenmesi kapsamındaki traktör projelerinden oluşmaktaydı. Yatırım miktarı az, proje sayısı çok idi. Ancak 12’nci çağrı döneminde IPARD kapsamındaki traktör kotası dolduğu için, çiftlik faaliyetleri alanında traktör desteği olmadığından, diğer sektörlerden proje aldık” şeklinde konuştu.
 
11’inci çağrı döneminde alınan projelerle ilgili de bilgilendirme yapan Işık şunları söyledi:
 
“İl Koordinatörlüğümüzde şu anda 11’inci çağrı döneminde aldığımız tavuk kümesi projeleri incelenmektedir. Eş zamanlı olarak uzmanlarımızın bir kısmı çiftlik faaliyetlerinin desteklenmesi kapsamındaki traktör projelerini inceleyip sonlandırmaktadır. Yakın zamanda incelenip onaylanan 53 adet traktör projesinin de sözleşmesi imzalanacaktır. TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü olarak ilimizde her çağrı döneminde artan başvuru sayımız ve yatırım miktarlarımızla Türkiye genelinde önemli bir noktada yer almaktan ve gerçekleşecek yatırımları desteklemekten mutluluk duyuyoruz.”
 
 

Ekleme Tarihi
27.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  Manisa TKDK, Rekora Koşuyor, TKDK
Link: Manisa TKDK Rekora Koşuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız