Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Marmaris ormanları moloz çöplüğüne döndü

Marmaris'te ormanlık alanlara onlarca römork inşaat atığı döküldü. Yeni sezona hazırlanan otel ve konutlardan çıkan atıklarla dolan bölge, sadece 1 yıl önce Orman İşletmesi ve gönüllülerce temizlenmişti.

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevreciler tepki gösterdi. Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) yetkilileri, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine Asparan ve Yeşilbelde mevkilerindeki ormanlık alanlarda incelemelerde bulundu.
Marmaris’te İçmeler beldesi girişinden başlayarak Yeşilbelde'ye kadar uzanan Fürth Dostluk Yürüyüş Yolu'nu gezen çevreciler, orman içinden geçen patikanın oldukça temiz olduğunu tespit etti. Daha sonra yakınlardaki Marmaris Belediyeler Birliği (Mariç-Belbir) Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolda inceleme yapan çevreciler, yol kenarına ve ormanlık alana dökülmüş onlarca römork inşaat atığıyla karşılaştı. Atıkların büyük bir kısmının molozlardan oluştuğu görüldü.
 
MÇD Başkanı Ahmet Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm sezonu başlamayan Marmaris'te inşaat döneminin hızla devam ettiğini söyledi. Özellikle tadilat yapılan otel ve konutlardan çıkan molozların çöplük yerine daha yakında bulunan ormanlık alanlara döküldüğüne işaret eden Kutengin, "Her yıl binlerce turistin tercih ettiği ve yeryüzü cenneti olarak tabir ettiğimiz Marmaris'in ormanlarının bu şekilde kirletilmesine isyan ediyoruz" dedi.

1 YIL ÖNCE TEMİZLENMİŞTİ

Bölgede geçen yıl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleriyle temizlik çalışması yaptıklarını anlatan Kutengin, üzerinden bir yıl geçmeden aynı kirlilikle karşılaşmanın üzüntü verici olduğunu dile getirdi.
 
Temizleyerek kirliliğin önüne geçilemediğini vurgulayan Kutengin, "Bu atıkların buraya atılmasının önlenmesi gerekiyor. İnşaat atıkları traktörlerle getirilerek dökülüyor. Traktör şoförleri daha fazla mazot yakmamak ve çöplüğe atık döküm ücreti vermemek için moloz gibi atıkları orman içine ve yol kenarlarına döküp gidiyor" diye konuştu.
 
Kutengin, çöplüğe atık döküm bedellerinin azaltılması halinde kötü manzaraların az da olsa önüne geçilebileceğini savundu. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Marmaris, orman, İnceleme, moloz, çöplük, çevre
Link: Marmaris ormanları moloz çöplüğüne döndü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız