Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çiftçi, taksitle otomobil sahibi olacak

Çiftçi belgesine sahip olanlar, düşük faiz ve yılda tek taksitle otomobil veya kamyonet sahibi olabiliyor. İkinci elde ise taksit sayısı yılda 4’e çıkabiliyor.

Anadolu’da traktör bayilerinin bankalar ile anlaşmaları, çiftçilere kredi veren bankaların çok bilinmeyen bir kredi ürünü ortaya çıktı. Tarım İl Müdürlükleri’nin üretim yapanlara verdiği çiftçi belgesine sahip olanlar, ister sıfır kilometre, ister ikinci el araçları yılda 1 taksitle alabiliyor. Vade ve ödeme aralığına göre faiz oranları değişen kredilerin oranları ise mevcut otomobil kredilerinin yüzde 10 altında.
 
Aylık 291 TL’ye geliyor
 
Çiftçilere ikinci el araç satışı yapan Ankara’daki Armağan Otomotiv’in sahibi Hüseyin İnce, çiftçilerin düzensiz gelirleri nedeniyle bu yöntemde araç alabildiklerini ifade etti. İnce, “Şu an iki banka bu tip kredi kullandırıyor. 4 yıllık ödemede yıllık 3700 TL ödeme yapılırsa 10 bin TL’ye 15 bin TL geri ödeme oluyor. Ancak yıllık taksit sayısı arttığında faizler düşüyor. 4 yıllık kredide 10 bin TL’ye aylık 291 TL taksit çıkıyor” dedi.
 
İki banka kredi veriyor
 
Çiftçi belgesi ile otomobil kredisi şu an sadece iki banka tarafından veriliyor. Bunlardan biri Şekerbank diğeri ise Denizbank. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Bu alana yeni girdik. Mekanizasyon kredileri veriyoruz. Çiftçileri destekliyoruz” dedi.
Çiftçi Kayıt Belgesi veya Çiftçi Belgesi’ne sahip tüm üreticiler sıfır ve ikinci el taşıt ihtiyaçlarında 60 aya kadar vade ve yılda 1 ödeme ile sıfır kilometre binek araçlarda anahtar teslim fiyatının yüzde 75’ine kadar, ikinci el binek araçlarda ise kasko değerinin yüzde 60’ına kadar kredi veriliyor. Yabancı ve ikinci el yerli binek araçlarda ise maksimum 5 yaşına kadar kredilendirme imkanı tanınıyor.
 
Çiftçiye 5 yıl vade, senede 1 ödeme kolaylığı
 
Las­tİk te­ker­lek­li tüm araç­lar için kre­di çı­kar­dık­la­rı­nı ifa­de eden Hü­se­yin İn­ce, son dö­nem­de kre­di fa­iz oran­la­rı­nın art­tı­ğı­nı söy­le­di. İn­ce, “Bu ne­den­le üre­ti­ci bel­ge­si olan­lar bu yön­te­mi seç­me­ye baş­la­dı. Trak­tör, kam­yo­net, oto­mo­bil, ara­zi ara­cı, ATV de da­hil ol­mak üze­re tüm araç­la­ra bu kre­di­yi çı­ka­rı­yo­ruz. Çift­çi­nin ay­rı­ca si­gor­ta­lı bir işi var­sa, kre­di çık­ma ihtimali yüz­de 90 civarında” di­ye ko­nuş­tu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: araç kredisi, arazi aracı, otomobil, traktör, banka
Link: Çiftçi, taksitle otomobil sahibi olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız