Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden ÇKS Uyarısı

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, ‘Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvuruları’ 30 Mayıs ta sona ereceğini kaydederek, kentteki çiftçileri kayıtlarını yaptırmaları konusunda uyardı.
 
Arap, 2005 yılına kadar sadece doğrudan gelir desteği uygulamaları ve mazot desteği ödemeleri için kullanılan ÇKS’nin, 2005 yılından sonra bitkisel üretime yönelik olarak yapılacak tüm destekleme programlarını kapsayacak bir sistem haline dönüştürüldüğünü hatırlattı. Açıklamasında, sistemin, uygulanacak bitkisel üretim desteklemelerinin tek kilit noktası haline geldiğini de kaydeden Arap, şunları söyledi:
 
“Projenin uygulamaya konulduğu tarihten itibaren elde edilen bu veriler, planlı tarıma yönelik gerçekçi politikaların hayata geçirilmesi için de büyük önem taşımıştır. ÇKS başvurusu sırasında üreticilerden üretimleri ve tarımsal varlıkları ile ilgili alınan bilgiler neticesinde, Afyonkarahisar tarımının tarımsal envanteri çıkarılarak güncel ve modern bir veri tabanına kavuşturulmuştur. Bitkisel üretim desteklemelerinin tek anahtarı olan ÇKS hedefine ulaşmış, ancak sisteme kaydı yapılamayan uzun yıllardır intikali yapılamamış veya her hangi bir nedenden dolayı müracaatı yapılamamış arazilerin de tarım envanterine dahil edilmesi hedeflenmiş olup Bakanlığımız bu konuda yeni bir düzenleme yapmıştır. Yapılan yeni düzenleme ile Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) ile tüm tarımsal işletmelerin kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncellemesinin sağlanması hedeflenmektedir. Çiftçi Kayıt Sistemine yapılacak müracaatlar, tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması için kurulacak olan TÜKAS sistemine otomatik olarak kayıt edilmiş sayılacaktır. TÜKAS Mayıs ayı içerisinde devreye gireceğinden ve çalışmaları devam eden yeni ÇKS Yönetmeliğine göre 2014 üretim yılı, ÇKS başvurularının 30.Mayıs tarihinde sona erecek olup, vatandaşlarımızın destekleme uygulamalarında olası mağduriyetlerle karşılaşmamaları için kayıtlarını yaptırmaları çok önemlidir.”
 
 

Ekleme Tarihi
01.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  Afyonkarahisar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden, ÇKS Uyarısı, ÇKS
Link: Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden ÇKS Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız