Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Aydın Tarımına TKDK Dopingi

AYDIN (İHA) – Aydın’da geçtiğimiz yıl faaliyetlerine başlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü tarafından Aydın tarımına 95 milyon TL’lik yatırım desteği sağlandığı belirtildi. Hedeflerinin Aydın tarımını hak ettiği yere taşıyarak direk olarak çiftçilerin dolaylı olarak tüm Aydın halkının refah seviyesini yükseltmek olduğunu belirten TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, Kuşadası’nda düzenlenen 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık zirvesinde kurumunun çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
 
Aydın Valisi Erol Ayyıldız başta olmak üzere Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Üretici Birlikleri, Kooperatifler, Ziraat ve Ticaret Odaları, Ticaret Borsaları, Meslek Örgütleri, ADÜ’den Akademisyenler, Önder Çiftçiler ve Yerel Yönetim Temsilcileri katıldığı 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi’ni değerlendiren Çiftçi, verimli bir zirve gerçekleştiğini söyledi. Zirvede önemli kararların alındığını da belirten TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, “Bu zirve ilimiz için yeni hedeflerin öne çıktığı çok verimli bir zirve olmuştur. Öncelikle, bu zirvede emeği geçen, bu zirvenin gerçekleşmesine öncülük eden başta Sayın Valimize, Tarım İl Müdürlüğümüze, Tarım Artı Organizasyona, tüm komisyon ve komitelere, tüm paydaş kurumlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Aydın’da gıda tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi, sürdürülebilir üretim için gerekli olan bilgi ve teknolojinin sektör temsilcileri aracılığı ile müteşebbislerle buluşturulabilmesini sağlayarak Aydın’ın markalaşmasını destekleyecek olan bu zirvenin amacına ulaşması neticesinde Aydın ilimiz, tarımıyla, hayvancılığıyla ve bitkisel üretimiyle bu sektörde ben de varım diyecektir” dedi.

DÜNYANDA YÜKSELEN EN ÖNEMLİ SEKTÖRLERDEN BİRİ GIDA, TARIM VE HAYVANCILIKTIR
 
Konuşmasında gıda, tarım ve hayvancılığın öneminde de söz eden Çiftçi, “Gıda Tarım ve Hayvancılık sektörü dünyada yükselen en önemli sektörlerdendir. Bu sektöre yönelik stratejilerin ortaya konulması, geliştirilmesi ve hedefler konulması yönünde hareket edip, toplumda farkındalığı sağlayarak gerek kurumsal gerekse kurumlar arası işbirlikleri geliştirmek, dolayısıyla tarım sektörüne artı değer katmak için hepimiz canla başla çalışmaktayız. Müteşebbislerin doğru yatırımlar ve doğru iletişim kanallarıyla sektörde ilerlemelerini ve birçok farklı yatırım alanlarda aktif olarak faaliyet göstermelerini sağlamalıyız. Zirve sonrası kentimizin tarımsal geleceğinin planlamasına yönelik atılacak adımlarda, TKDK olarak bu amaca yönelik verilecek hizmet noktasında kurumumuz elinden geleni yapmaya hazırdır” dedi.

“AYDIN’A TOPLAMDA 95 MİLYON TL’LİK BİR YATIRIM KAZANDIRDIK”
 
Aydın’da Nisan 2012 yılı itibari ile çalışmalarına başlayıp Mart 2013 de ilk çağrı dönemine çıkan TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü’nün geride kalan yaklaşık bir yıllık dönemde Aydın çiftçisine 95 milyon TL’lik KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden de muaf hibe destek sağladıklarını kaydeden Çiftçi, “Kurumumuz tarafından sağlanan hibe destekler ile hayata geçen yatırımlar, vatandaşlarımıza önemli kazanımlar sağlayarak Aydın’ın rekabet gücünü artırmaya başlamıştır. Bu noktada Aydın’daki proje kültürünün gelişmesi ve hız kazanmasını arzu ediyoruz. Aydın ne kadar çok proje üretirse, o kadar çok hibe desteklerden yararlanır. Aydın arzu ederse, 2014 yılı için sağlanan 174 milyon Euro’luk bütçenin tamamını da kullanabilir. Aydın’ı ve Aydın’ın tarımını, bitkisel üretimini ve turizmini tanıtarak Aydın’ın markasını oluşturmak amacıyla ‘Markam Aydın’ sloganıyla çıkılan bu yolda Aydın’ın hak ettiği noktaya gelebilmesi için paydaş kurumlarla birlikte elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aydın Tarımına, TKDK Dopingi, tarım, Aydın, TKDK
Link: Aydın Tarımına TKDK Dopingi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız