Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tarım İlaçları Kullanımına Dikkat

AYDIN (İHA) - Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Mühendisi Nehire Karakoç, böcek ve yabancı otlara karşı zirai mücadele tercih edilen kimyasal ilaç kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Mühendisi Nehire Karakoç, kültür bitkilerinde zarar veren çeşitli hastalıklara, böcek ve yabancı otlara karşı zirai mücadele yapıldığını belirterek, genellikle kimyasal ilaçların kullanıldığını söyledi. Karakoç, hızla artmakta olan dünya nüfusunun beslenme ihtiyacını karşılayabilmek için bitkisel ve hayvansal üretimin artırılması temel bir hedef olarak ortaya çıktığını ifade etti. Bitkisel üretimin artırılmasında pek çok teknik kullanıldığını kaydeden Karakoç, bu tekniklerin tam anlamıyla verime yansıması ancak tarımı yapılan bitkilerin hastalık ve zararlılarına karşı etkili bir mücadele ile mümkün olduğunu belirtti.

Tarımda kullanılan ilaçların faydalı böcekler üzerinde de etkili olduğunu belirten Karakoç, özellikle bal arılarına olan zararlı etkileri; kullanılan ilacın cinsi, uygulama yeri ve zamanı, uygulanan dozu, etki süresi, ilaçlama yöntemi, ilaçlama günlerindeki meteorolojik koşullar gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişebildiğini bildirdi. Karakoç, hatalı ve tekniğine uygun olmadan kullanılan bazı zirai mücadele ilaçlarıyla kirlenen su kaynakları nedeniyle çevrede yaşayan yaban hayvanları, kuş ve balıklarda olumsuz etkilenebileceğini ifade etti.
 
 

Ekleme Tarihi
02.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım İlaçları, Kullanımına Dikkat
Link: Tarım İlaçları Kullanımına Dikkat




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız