Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ankara’nın Sürüleri Sertifikalı Çobanlara Emanet

ANKARA (İHA) – Ankara’da Polatlı’da başlayan ve 6 ilçede daha düzenlenen 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' eğitim projesi kapsamında 235 kişiye sertifika verildi.
 
İlki Ankara Polatlı’da düzenlenen 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' eğitim projesi Ankara’da yoğun ilgi görüyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in katılımıyla Polatlı’da başlayan eğitimler, 6 ilçede daha düzenlenerek 235 kişiye sertifika verildi. Sürü yöneticiliğini bir meslek haline getirmek, sürü yöneticilerini sosyal güvenceye kavuşturarak yaptıkları işi daha verimli bir şekilde yürütmelerini sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında kursiyerlere, merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı ve zapturapt konularıyla ilgili eğitim veriliyor. Belge sahibi kişilere çeşitli projelerde öncelik tanınması ve Bakanlığın hayvancılık desteklemelerinde bu eğitimi alan kişileri istihdam edecek işletmelere ekstra destek verecek olması kurslara olan ilgiyi daha da artırıyor.

Ankara’nın hem sahip olduğu küçükbaş hayvan varlığı hem de mera alanlarıyla küçükbaş hayvancılık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara’nın en önemli gelir kaynaklarından birini oluşturan hayvancılığın geliştirilmesi için İl Müdürlüğü olarak çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Verimli bir hayvancılık için bakım ve beslemenin yanında iyi bir sürü yöneticisine de ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Temel, hayvancılıkla uğraşan kesimlerden bu konuda gelen isteklerin de dikkate alınmasıyla projenin hayata geçirildiğini ve ilk uygulamanın Ankara’da başladığını kaydederek, "Ankara’da 2013 yılı Aralık ayında başlayan bu eğitimler bir program dahilinde artan bir ivmeyle devam ediyor. Eğitimler İl Müdürlüğümüz personeli tarafından veriliyor. Kurslara katılım konusunda gelen yoğun talep dolayısıyla kurslarda görev alan eğitici sayısını da artırdık" dedi.
 
Kurslara katılarak sertifika sahibi olan sürü yöneticilerinin sürü sahipleri tarafından aranan elemanlar haline geldiğini vurgulayan Temel, hayvancılık yapan insanların daha önce çoban bulamamaktan şikayet ettiğini ve hayvancılık yapmaktan vazgeçme aşamasına geldiğini ifade ederek, "Bu kurslar sayesinde hem sürü sahipleri eğitimli çoban bulabiliyor hem de çobanlar sosyal statüsü ve sosyal güvencesi olan çalışanlar haline geliyor. Bu eğitimi alan bazı kursiyerlerin bakanlığımıza bağlı tarımsal işletmelerde sürü yönetimi için istihdam edilmesi projenin çok doğru bir proje olduğunu ve başarılı sonuçlar doğurduğunu ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.
 
Haymana ilçesinde gelecek hafta iki kurs daha düzenleyeceklerini belirten Temel, gelen talepler doğrultusunda eğitimlere devam edileceğini sözlerine ekledi.
 
Kurslara katılarak sertifikalarını alan kursiyerler ise projeden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, güzel bilgiler edindiklerini, daha önce bilinçsiz olarak yaptıkları birçok şeyin doğrusunu öğrenme fırsatı bulduklarını ve tüm çobanların bu eğitimden geçmesi gerektiğini ifade ettiler. 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ankara’nın Sürüleri, Sertifikalı Çobanlara Emanet, çoban, hayvancılık
Link: Ankara’nın Sürüleri Sertifikalı Çobanlara Emanet




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız