Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Balfin dünya markası olacak

Altaş Grup, ballı fındık ezmesi Balfin’i dünya markası yapmak için kolları sıvadı. Paris Sial Uluslararası Gıda Fuarı’nda ödül için yarışacak ürünler arasında olan Balfin, bu yıl 15 uluslararası fuarda yeni pazarlar arayacak.

Altaş Grup, yeni oluşturduğu ballı, sütlü, fındık ezmesi ürünü ile yarattığı Balfin markasını bir dünya markası haline getirmeyi hedefliyor.

Balfin’in global pazardaki tanıtımı için bu yıl içinde 15 uluslararası fuara katılım sağlanacak.

Altaş Grup Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Altaş, “Hedefimiz çok iddialı. Yeni markamız Balfin’i dünyada tanınan bir ürün haline getirmek için yola çıktık” dedi.

Altaş, yepyeni bir ürün olan Balfin’in üretim sürecinin zorlu bir Ar-Ge çalışması sonrası hızlandığını anlattı. Altaş, şu bilgileri verdi: “Çok uzun bir araştırma geliştirme çalışması yaptık.


Ürünümüz bu yılın ilk günlerinde deneme üretimleri ile iç piyasanın beğenisine sunuldu. Balfin’de günlük üretim kapasitemiz 20 bin kilo.” Üretimin yaklaşık 1.000 m2’lik bir alana kurulan üretim-dolum ve paketleme hattında yapıldığını anlatan Altaş, “Grubumuz için çok özel bir marka Balfin... Bu markamız 30 ülkenin katıldığı Sial Uluslararası Gıda Fuarı’nda yer alacak, düzenlenen yarışmada ülkemizi temsil edecek ürünler arasında yer alacak” dedi.

Altaş, Sial World Tour Award ödülleri için 19-23 Ekim tarihleri arasında Paris’te olacakları bilgisini verdi. Nord Villepinte Fuar alanında düzenelenecek ve sektörü biraraya getirecek fuar çerçevesinde dağıtılacak World Tour Award ödülleri için pek çok ülkeden özel ürün ve markalar yarışacak.

İlk adım doğru ülkeyi seçmek

Altaş Grup Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Altaş, ürünlerini 7’den 70’e dünyada yaşayan herkesin tatmasını istediklerini söyledi.

Bu hedefe ulaşmak için ilk adımın doğru seçilmiş ülkeler ve bu ülkelerde düzenlenen gıda fuarlarına gitmek olduğunu düşünen şirket, bir hareket planı belirlemiş.

Altaş bu planı şöyle anlattı: “Yönetim olarak 2014 yılı içinde 15 ayrı ülkenin gıda fuarına katılmayı uygun gördük.

Katılımlarımıza Moskova ve İngiltere ile başladık, Singapur, Bahreyn, Çin, Hollanda, Azerbaycan, ABD, Umman, G. Afrika, Fransa, Kazakistan, Hindistan, Katar, G.Kore, Almanya ile devam edeceğiz. Yurtdışındaki insanların ürüne bakışı, beğenileri, beklentileri, bizleri ürün, ambalaj, etiket gibi birçok konuda olumlu yönde etkileyeceğini ve sürekli gelişme konusundaki ufk umuzu daha da artıracaklarını düşünüyoruz.

Balfi'ni kurmaya dünyada ve ülkemizde Ordu olarak üretimdeki liderliğimizi böylesine sağlıklı ve kaliteli ürünle birleştirerek bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratma hedefi ile karar verdik. Bunu tüm dünyaya ulaştırmaya kararlıyız.”

Tamamen doğal bir ürün

Balfin, tüm dünyada hızla yayılan sağlıklı ve doğal gıda trendine uygun bir marka... Altaş, “Ürünümüzün en belirgin ve dikkat çekici özelliği tamamen doğal süreçlerle ve doğal ürünlerle yapılmış olması ve kesinlikle herhangi bir katkı maddesi içermemesi” dedi.

Altaş ürünün özelliklerini şöyle anlattı: “Bunun yanında enerji deposu olması sayesinde hem çocukların hem de belirli bir yaşın üzerinde yer alan insanların güvenle tüketebilecekleri enfes bir ürün.

İnsanlar son dönemlerde stresten uzak bir hayat ve doğal gıda maddeleri ile beslenmek istiyor.

İlerleyen süreçte bu durum daha da belirgin bir hal almaya başlayacak ve spesifik gıda ürünleri yerlerini daha doğal ve katkısız ürünlere bırakacak. Değişimin yönü tamamen doğal olana yaklaşmaktır.

Enerji ve sağlık yönünden deyim yerinde ise eğer, şifa niyetine bir ürün olduğuna inandığımız Balfin’i dünya üzerinde tatmayan kalmayana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Buna inanıyoruz ürünümüze ve kendimize güveniyoruz.”

Ordu bölgesinin ürünlerinden

Türkiye dünyada fındık alanları, üretim ve dış satım bakımından birinci durumda.

Ordu bölgesi 292.000 ha. fındık dikim alanına sahip ve Türkiye fındık üretimindeki payı yüzde 44-45 seviyesinde. TÜİK 2012 yılı verilerine göre Ordu bal üretiminde de önde ve 455 köy ile 11.457,65 ton bal üretimi sağlıyor.

Altaş, Balfin’in Ordu’da yetişen tüm bu ürünlerin kullanıldığı özel bir ürün olduğunu anlattı. Balfin’in içeriğinde yüzde 20 bal, yüzde 70 ise fındık bulunuyor. Yani ürünün yüzde 90’ı bölgede üretiliyor.

Altaş, “Bölgenin ürettiği hammaddeleri kullanan eşi ve benzeri bugüne kadar olmayan bir ürünü otomasyonlu seri üretime geçirme fikri bu sayede gelişmiti.

Tüm bunlarla birlikte artan sanayi kökenli yatırımlarla bölge halkının gelir düzeyinin de yükselmesi bekleniyor” diye konuştu.

Üretim çalışmalarının ve ürün guruplarının tamanının Balfin üzerine kurulup yoğunlaştığını anlatan Altaş, “Şu an itibariyle tam kapasitesinde çalışmayan ve deneme üretimleri ile piyasanın beklentilerini, ürüne olan ilgiyi ve algıyı ölçtüğümüz bir dönemdeyiz.

İleride çocuklara yönelik ve daha üst düzey ürün grupları piyasaya sürmekle ilgili planlarımız, çalışma takvimimizde mevcut.

Zaman içinde kapasitesinin tamamını kullanan bir şirket olarak bölgesinde ve ülkede lider konuma emin adımlarla gitmek istiyoruz” dedi.

Kapasite ve Ar-Ge çalışanı artacak

Balfin enerji yiyeceği, içeriği ve yapısı gereği daha önce piyasada benzeri bulunmayan bir ürün.

İçeriğinde bulunan bal ve sütün ürünün sağlıklı koşullarda ve istenilen raf ömründe üretilmesini sağlamak adına Ar-Ge ve inovasyon amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen “Fındık ve Bal Esaslı Yeni Ürünün Raf Ömrünün Geliştirilmesi” adlı SAN-TEZ projesi söz konusu.

Altaş Grup Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Altaş “20.000 kg/gün olan kapasitemizi 100.000 kg/ gün’e çıkarmak, Ar-Ge ve üretimde görev alan 3 personelimizi, 3 hatta 4 katına çıkarmak mümkün olacak diye düşünüyoruz. Ancak dediğimiz gibi şu an çok yeniyiz dolayısıyla en önemli hedefimiz tanınırlılığımızı, tadımızı ve kalitemizi tüm dünyaya ispat etmek.

Sürekli gelişmede olmazsa olmaz olan Ar-Ge ve süreçleri bizler için çok önemli. İlerleyen zamanlarda yenilikçi her ürün ve süreçlerde yapılacak olan iyileştirmede KOSGEB, Tübitak gibi kuruluşlar ile çalışmalarımız kati suretle olacak” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Altaş Grup, ballı fındık ezmesi, Balfin
Link: Balfin dünya markası olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız