Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Hedef 6 bin Holstein ihracatı

2018 yılına kadar 6 bin Holstein ırkı gebe düve ihracatı hedefleniyor.

ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Azerbaycan'a 80 baş düve ihraç edileceğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, destekleme politikalarının sonuç verdiği ifade edilerek, Türkiye Damızlık ve Sığır Yetiştiriciliği Merkez Birliği ile işbirliği içinde canlı hayvan ihracatının sürdüğü kaydedildi.

"Siyah Alaca Holstein" ırkı gebe düvelerin ilk ihracatının geçen yıl kasım ayında Türkmenistan'a gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, ikinci ihracatın da Azerbaycan'a yapılacağı bildirildi. Aradan geçen 3 aylık dönemde Türkmenistan'a toplam 202 baş gebe düve satılarak karşılığında 795 bin dolar gelir elde edildiği ifade edilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"Bu yıl mayıs ayının sonuna kadar Türkiye'de yetiştirilen 80 baş Holstein ırkı gebe düve Azerbaycan'a ihraç edilecek. Düveler, Azerbaycan'da süt sığırı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında bu ülkeye gönderiliyor. Gebe düveler gelir seviyesi düşük 40 aileye verilecek. Aileler tarafından yetiştirilen 1 gebe düve, üçüncü yılın sonunda alınarak ihtiyaç sahibi başka bir aileye verilecek. Proje kapsamında Azerbaycan’a gönderilecek olan GENTÜRK spermalarıyla da diğer hayvanlara suni tohumlama yapılacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayvancılığa verilen desteklemelerin artmasıyla birlikte ihracat rakamlarında hızlı bir yükseliş yaşanırken 2018 yılına kadar 6 bin gebe düve ihracatı hedefleniyor."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: siyah, alaca, holstein, hayvancılık, ihracat
Link: Hedef 6 bin Holstein ihracatı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız